bgzh-CNendekkrutrukuz

10080 минути

14Юли2014

10080 минути

 5656  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (10 гласа)
Лятно Училище "Малкият принц" - Спортен лагер - Беклемето 2014

Времето е относително понятие. Много или малко са 10080 минути и по какъв начин можем да изживеем всяка от тях?

{socialbuttons}

За лагерниците от Частно училище „Малкият принц“, това бяха минути пълни с незабравими емоции, щастие и предизвикателство да изградиш самостоятелност в условия различни от тези, на които си свикнал. Да добиеш самоувереност като екстремен турист, катерач, да се ориентираш по светлината на слънцето и мъха на дърветата, да запалиш огниво с камък, да разпънеш палатка, да вървиш на височина по въже между дърветата…

Тези умения развиваха лагерниците на възраст от 8 до 14 години в спортния лагер „Беклемето“. Първият ден всички се запознаха с уникалните растителни и животински видове в резервата „Централен Балкан“ и участваха в тренировка по ориентиране. Преминаха трасето, търсейки ориентири по стария римски път на император Траян.

Дните продължиха с много изненади и необичайни преживявания: 4 часов поход до „Арката на Свободата“, спускане по „тролей“, стрелба с индиански абокат, стрелба с лък, катерене по 15 метрова каменна стена, преодоляване на препятствия в най-големия въжен парк в България. След кратка почивка за обяд заниманията продължаваха активно. Лагерниците имаха възможност да се докоснат до някои типични за района старинни занаяти: работа с пирограф и изработване на глинени съдове на грънчарско колело. С напредване на деня се вдигаше спортния адреналин и още преди обявения час от 16.30 спортистите вече загряваха по игрищата. Следваха тренировки по баскетбол, волейбол, футбол, народна топка и бейзбол. Последният ден се проведе състезание по пейнтбол.

Много емоции и незабравими спомени събраха участници и публика в организираните вечер мероприятия: ”Мис и Мистър”, „Бал с маски“, „Карнавал на прическите“, „Пижамено парти и игра с възглавници“, „Вечер на таланта“. Всеки участник получи грамота за успешно справяне с различно туристическо, спортно или художествено предизвикателство. Защо всеки? Защото няма по-добър учител от опита!

Последната вечер бе запален и лагерния огън, а високо над боровете в нощното планинско небе полетяха светещи огнени фенери. Менторите, Антъни, Кристиян, Павел, Калоян, Изабел, Кандела показаха своите организационни качества и отговорност към поставените им задачи и умело вършеха своята работа, а малките им приятели за които отговаряха, ги слушаха внимателно. Наред със спортните събития, посетихме Троянският манастир, Природонаучният музей в село Черни осъм и старопрестолният град Велико Търново.

След всички незабравими преживявания от първия летен лагер още със слизането от автобусите децата посрещнаха родителите си с думите, че следващото лято отново ще бъдат лагерници.

Пътепис и снимки: Анелия Джурова - Учител по физическо възпитание и спорт

10080 минути - 5.0 out of 5 based on 10 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога