bgzh-CNendekkrutrukuz

Световен ден на книгата

23Апр2015
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (7 гласа)
Световен ден на книгата в Частно училище "Малкият принц"

С участие в Маратон на четенето, организиран от отдел "Изкуство" на Регионалната библиотека "П. Славейков", учениците от Частно училище "Малкият принц" отбелязаха Световния ден на книгата и авторското право. {socialbuttons}

В уютната атмосфера на читалнята Маратонът на четенето започна с авторски клип на петокласничките Виктория Ковачева и Елина Боянова по мотиви от книгата "Матилда".

Оживено, непринудено и с творчески плам децата споделиха своите впечатления от любими книги, прочетоха редове от тях, обсъждаха герои и приключения. Интересът на децата бе провокиран и от изненадите на любезните домакини - създаване на "дърво на четенето" със специални цветни листчета, на които учениците дадоха свои определения за четене.

Вкусните бонбони за почерпка бяха нетрадиционни, защото имаха прикрепени послания за книгата и нейното място в живота на хората. Участниците в инициативата получиха специални значки със знака на традиционния вече Маратон на четенето.

Емоционален и силен беше финалният акцент на срещата- клипът на Виктория Пантелеева и Мила Първанова от 5 клас по мотиви от книгата "Чарли Чаплин". С него те спечелиха през месец ноември 2014 г. първо място в националния конкурс "Моята любима книга, представена със средствата на новите технологии".

За своето активно участие в Маратона на четенето учениците от ЧЕУ " Малкият принц" получиха специална грамота.

Световен ден на книгата - 5.0 out of 5 based on 7 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога