bgzh-CNendekkrutrukuz

Европейска нощ на литературата

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Европейска нощ  на литературата в Частно училище "Малкият принц"

Коя е моята любима книга? А на моите родители? Кой е предпочитаният от мен автор и коя книга бих препоръчал на мой приятел? {socialbuttons}

Това бяха някои от въпросите в анкетата, която учениците от Частно училище "Малкият принц" попълниха във връзка с инициативата "Европейска нощ на литературата".

Отговорите, съвсем очаквано, бяха разнообразни. Сред обичаните детски четива се откроиха "Дневникът на един Дръндьо" (Джеф Кини), "Том Сойер" (Марк Твен), "Мили мой Мио" (Астрид Линдгрен), "Игра на тронове" (Джордж Мартин), приказките на Шарл Перо и др.

Любими четива на родителите са "Ева Луна" от Исабел Алиенде, "Сто години самота" (Габриел Гарсия Маркес), "Великият Гетсби" (Ф.Фицджералд), "Майстора и Маргарита" (М. Булгаков), "Сняг вали" (Джон Грийн) и др.

Децата въодушевено прочетоха откъси от своите любими художествени творби и споделиха впечатления от героите и случките в тях.

Европейска нощ на литературата - 5.0 out of 5 based on 5 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога