bgzh-CNendekkrutrukuz

1 ноември - Ден на народните будители

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (7 гласа)
1 ноември - Ден на народните будители в Частно училище "Малкият принц"

С много исторически игри, интелектуални предизвикателства и артистични емоции премина традиционният урок по родолюбие в Частно езиково училище “Малкият принц”.

{socialbuttons}

Той беше посветен на Деня на народните будители. Присъстваха гости от Румъния, Турция, Полша и Италия - участници в проекта по програма "Еразъм", в който училището е партньор.

Децата се превъплътиха в ролите на историци, които разчитат старинен ръкопис, археолози, пътуващи в древното минало на нашата родина, и режисьори, които поставят на сцената безсмъртната творба на Добри Христов “Химн на народните будители”.

Най-много вълнения предизвика дискусията на тема “Какво е дала България на света”. За избора на учениците се конкурираха пет български открития със световно значение: най-старото златно съкровище от Варненския некропол, кирилицата, първият пътнически транспортен самолет, лекарството против детски паралич и първият компютър. Със своите активност, емоционалност, креативност и съобразителност децата заслужиха аплодисментите на публиката.
Честит Ден на народните будители!

1 ноември - Ден на народните будители - 5.0 out of 5 based on 7 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога