bgzh-CNendekkrutrukuz

Празник на кулинарното изкуство

4.7777777777778 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.78 (9 гласа)
Празник на кулинарното изкуство - Частно Училище "Малкият принц"

В Частно езиково училище “Малкият принц” се проведе Международна кулинарна изложба - базар

{socialbuttons}

<Празникът на кулинарното изкуство се проведе в рамките на Седмицата на вкуса - събитие, родено във Франция и целящо популяризирането на домашната кухня и откритието на нови вкусове. В световен мащаб то се организира под егидата на френското министерство на образованието и обединява местни, регионални и национални инициативи под знака на обучението по вкуса, на кулинарното наследство и хранителните професии. От детската градина до гимназията, хиляди обучаващи се участват в тази проява.

Петъчният следобед събра младите франкофони от прогимназията, техните родители и гости на празника. Всички бяха нетърпеливи да вкусят национални специалитети от целия свят, приготвени от малките и пораснали любители на домашната кухня. В класните стаи бяха подготвени кулинарни щандове, представящи гастрономията от четирите края на света - Индия, Япония, Испания, Турция, Франция и много други - мултинационално богатство на нашето училище. Разбира се, колоритни и атрактивни бяха също българските кътове - събрали кулинарното наследство на нашите майки и баби. Под звуците на световна музика и любопитни факти за различните национални кулинарни особености гостите и малките шеф - готвачи се насладиха на вкусния празник. Събитието бе организирано също и с благотворителна цел - да помогнем на нашия общ приятел от Зоопарк Варна - лъвчето Малкият принц, който след няколко дни навършва две години. Събрана сума е 1333,90 лв.!

Благодарности към всички ученици, родители и гости на празника, които за пореден път доказаха, че добротата, толерантността и благородството са нашите основни ценности!

Празник на кулинарното изкуство - 4.8 out of 5 based on 9 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога