bgzh-CNendekkrutrukuz

Проект "Евроразходки"

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Евроразходки - Частно училище "Малкият принц"

Международен проект “Евроразходки” по програма “Еразъм+” бе официално закрит в периода 1-5 май на срещата в Моцате, Италия

През последните три години Частно езиково училище “Малкият принц” участва в международен образователен проект съвместно с още осем европейски държави. От есента на 2014 година учениците от прогимназията работят в пет ателиета, които имат за обща цел опознаването, претворяването и популяризирането на град Варна и областта. Бяха разработени по три маршрута от всяка държава партньор, а финалните продукти - интернет сайтове, приложение за мобилни устройства, брошури, плакати, DVD и др. надминаха по качество и богатство на информацията и най-смелите мечти на координатора на проекта - г-н Жак Дасе от Франция.

Финалната проектна среща се състоя в град Моцате, Италия с участието на повече от 130 ученици и учители от всички държави партньори. В продължение на пет дни ученици от четирите краища на Европа живяха заедно, посещаваха уникални италиански забележителности и най-вече - създадоха истински приятелства, без значение на националност, език или култура.

Училище “Малкият принц” бе представен достойно от шестокласниците, които презентираха България, Варна и образователната институция, за което получиха комплект за владеенето на чужди езици и уменията си за представяне пред публика. С надеждата за нови срещи и нови общи бъдещи проекти се разделихме в Италия. Защото както пяха всички участници в проекта: “L’amitie c’est le plus beau pays”!

Проект "Евроразходки" - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога