bgzh-CNendekkrutrukuz

Кулинарно предизвикателство

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Кулинарно предизвикателство - Частна детска градина "Малкият принц"

Официално закриване на международен еко проект “Да се храним разумно”

Какво е общото между проблемите за устойчиво развитие, регионалните продукти, правилното хранене и осъзнатото четене на етикетите в магазина? Еко проектът “Да се храним разумно”, в който участваха учениците от шести клас на Частно езиково училище “Малкият принц”, разбира се! През вече изминаващата учебна година тийнейджърите се запознаха в детайли с правилното хранене, разискваха важни проблеми от устойчивото развитие - достойното заплащане, условията на труд и пестенето на природни ресурси, направиха мониторинг на собствените си хранителни навици.

Закриването на проекта се проведе под формата на кулинарно предизвикателство, пред което бяха изправени петте отбора от ученици - да приготвят за определено време студено предястие, което да отговаря на строги критерии. Малките шеф готвачи развихриха своето въображение и сътвориха истински вкусни шедьоври. Компетентното жури, съставено от диетолог, медицинско лице и главен готвач, бе изключително затруднено да избере ястието - победител. След бурни дебати, екип - победител станаха младите дами от шести “б” клас, които поднесоха изтънчено предястие, презентирано по уникален начин.

Поздравления за всички любители на красивата, вкусна и най-вече разумна кухня!

Кулинарно предизвикателство - 5.0 out of 5 based on 3 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога