bgzh-CNenderuuk

Памела Саркисян

Памела Саркисян - Частна детска градина "Малкият принц"

Представяме Ви старши програмист на мобилни апликации и автоматизация в международната телекомуникационна компания Водафон - Памела Саркисян.

Представете се като личност, творчески път, настояща реализация, работа, позиция, собствен бизнес…

Казвам се Памела Саркисян. По натура съм много любопитен и амбициозен човек, който обича да учи нещо ново всеки ден. Завърших бакалавър с отличие, специалност Компютърни науки с Бизнес Мениджмънт в Kings College London. След което започнах своята кариера във Водафон, където съм старши програмист на мобилни апликации и автоматизация. Водафон е международна телекомуникационна компания и като част от нея имам възможността да работя в международни проекти и да общувам всекидневно с хора от различни страни.

Колко години бяхте част от училищната общност на Частно езиково училище и детска градина "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери"?

Учих една година от основното си образование в училище “Малкият принц”, както и пълния курс на обучение в Частна профилирана гимназия “Антоан дьо Сент-Екзюпери”. Тук положих основите на много важни за мен качества и умения. Имах възможността и подкрепата да се развивам и да придобия световно признати дипломи и сертификати, които след това ми помогнаха при кандидатстване за висше образование. Тук открих и моята страст към информационните технологии, което ми помогна и в избора за по-нататъшното ми развитие.

Споделете спомени, мисли, емоции и чувства, които и днес вълнуват сърцето Ви.

Безброй незабравими спомени и емоции пазя в сърцето си от годините, прекарани в училище. Бих искала да споделя два, за които се сещам с усмивка и благодарност.

Когато завърших 6-и клас в “Малкият принц” аз бях решила, че не съм готова и не мога да продължа, защото ми беше трудно. Благодарение на окуражаването, както и на разбирането от страна на г-жа Петрова, аз изкарах една година в друго училище, но се подготвих и върнах, за да продължа моето образование в гимназия “Екзюпери”. Благодарна съм Ви, че ме насърчихте и заради Вашата подкрепа аз успях да преодолея несигурността в себе си и се върнах на мястото, което ми помогна да стимулирам и изградя себе си.

Гимназия “Екзюпери” е с профил чужди езици и информационни технологии и всеки ученик има възможността да научи основите на компютърните науки и технологиите. Като част от тези занятия, ние имахме различни проекти и възможност да практикуваме наученото през учебните часове. При предаването на един изготвен от мен проект, за моя изненада, учителят, вместо да го приеме и да го оцени, ми каза, че имам предизвикателство - да изтрия всичко, което съм направила и да се опитам да го направя отново. По този начин да затвърдя своите знания и опит с програмите, които изучавахме.
“Повторението е майка на знанието.”
Този спомен резонира в мен завинаги и ме кара, до ден днешен, да се стремя не да наизустя, а да разбера информацията, представена пред мен.

Въпреки трудността при първоначалното изпълнение на дадено задание, с всяко следващо негово изпълнение, то става по-лесно, по-бързо и по-ефикасно.

Кои от ценностите и качествата на “Малкият принц” споделяте в живота си?

Много харесвам истините написани по загадъчен начин в “Малкият принц”. Цитатът с който най-силно свързвам себе си е:
“Ти ставаш отговорен завинаги за това, което си опитомил.“
Отговорността, която поемаме като “опитомяваме” някой или нещо, е това, което ни кара да се грижим за него и да го чувстваме необходимо, специално и единствено. Нека не забравяме, че “опитомяваме” и себе си в даден момент от нашия живот, и затова ние също сме отговорни и към нас самите.

Бихте ли отправили поздрав, идея, послание за 30-годишнината на "Малкият принц"?

Поздрави и благодарност към целия екип на "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери", които полагат искрени усилия, за да предоставят на учениците си знания и възможности за развитие.
Благодаря Ви, г-жо Петрова за множеството пъти, в които думите Ви ни насърчаваха и окуражаваха да бъдем по-добри и по-будни личности. Пожелавам Ви да запазите тази устременост и устойчивост.

Още интервюта!