bgzh-CNendekkrutrukuz

Зорница Дудоленска

Зорница Дудоленска - Частна детска градина "Малкият принц"

"Малкият принц" е едно семейство, в което винаги си добре дошъл, колкото и далеч да си отлетял, следвайки целите си.

Представете се като личност, творчески път, настояща реализация, работа, позиция, собствен бизнес…

Казвам се Зорница Дудоленска. Мога да се представя като много търсеща личност, търсеща нови възможности, нови хоризонти, нови знания и винаги търсеща себе си. Заради това, че винаги търся себе си, през годините минах през различни професионални предизвикателства. От 8. клас исках да уча фотография и да творя, да запечатвам красиви моменти, да изразявам себе си чрез изкуство и се стараех дори извън училище да развивам креативната част в себе си. Бях твърдо решена, че искам цял живот да снимам и да се развивам в тази сфера. Но не мога да отрека, че имах и други интереси. През всичките години в училище "тайничко" четях психология, личностно развитие и книги за бизнес. Исках да бъда много повече и да знам повече. Така се случи, че когато дойде време да кандидатствам в университет, не бях приета точно където искам и с очите на едно все още търсещо дете бях разочарована от себе си. Все пак бях решила, че фотографията е моето поприще. Но от позицията на вече пораснала и разбираща, че нищо не е случайно, съм благодарна, защото това беше причината да избера друг университет и друга специалност, които ми дадоха двойно повече знания, преживявания, приятели за развитие на моята креативност. Учих 4 години "Реклама" в Нов български университет и имах възможността да запиша втора специалност безплатно. Разбира се, избрах Фотографията и така тази година се дипломирах с две висши образования, вместо едно. Да, но аз, както казах, не спирам да търся себе си и не можех да забравя малкото Зори, което така силно се интересуваше от психология и реших да запиша "Психология", отново в Нов български университет, този път взимайки две години за една. Вярвам, че животът е едно училище и всеки избира колкото да вземе и научи от него. За себе си знам, че това, което ме прави истински жива е да научавам по нещо ново всеки ден, да търся и да намирам повече за света, за себе си и за хората около мен.

Колко години бяхте част от училищната общност на Частно езиково училище и детска градина "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери"?

Аз съм от тези деца, които са прекарали по-голямата част от живота си в семейството на "Малкият принц". Бях в детската градина четири години, в които се чувствах като най-щастливото дете на света. Разбира се, не можех да си помисля да уча на друго място и се молех на мама да остана в училище "Малкият принц" и за щастие тя споделяше моето желание. Така продължих обучението си до 12. клас в IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери". Много често са ми казвали "E, ти си в частно училище, много ви е лесно". Лесно ни е, защото учителите ни обичат и искат да ни дават знание и се интересуват от нас. А когато едно дете е подкрепяно, не само от родителите си, но и от учителите, то няма как да не върви нагоре и да не иска да се развива.

Споделете спомени, мисли, емоции и чувства, които и днес вълнуват сърцето Ви.

Най-силно изразеният ми спомен от детската градина: Бях най-палавото дете и винаги носех охлюви в съблекалнята и ги скривах, докато не ставаше беля и разбираха, че аз съм тази, донесла охлювите. Не обичах да спя следобед, затова наблюдавах учителите и винаги тайничко се смеех, когато си разливаха кафето. Понеже не можеха да ме накарат да спя, за награда получавах къщичка над леглото, за да спя следобед. Мисля, че така се научих да поспивам.

Кои от ценностите и качествата на “Малкият принц” споделяте в живота си?

“Създаваме личности на успеха" е така силно запаметено в съзнанието ми, че винаги ме стимулира да съм по-добрата версия на себе си и да съм тази личност на успеха най-вече за себе си.

Бихте ли отправили поздрав, идея, послание за 30-годишнината на "Малкият принц"?

Най-важното малки и големи принцове, е да вярвате в себе си и да позволите на тези прекрасни преподаватели да ви помогнат да разцъфтите и разгърнете пълния си потенциал. "Малкият принц" е едно семейство, в което винаги си добре дошъл, колкото и далеч да си отлетял, следвайки целите си. Позволете си да получите знанията и любовта, с които ви дарява това прекрасно училище.
Весело празнуване на юбилея!

Още интервюта!