bgzh-CNendekkrutrukuz

Иван Добрев

Иван Добрев - Частна детска градина "Малкият принц"

Пътят е дълъг и неравен, но ако продължаваш да вървиш и да преодоляваш предизвикателствата, нещата неминуемо се получават.

Представете се като личност, творчески път, настояща реализация

Аз съм представител на първия випуск ученици, завършили пълният курс на обучение в институцията "Малкият принц и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери". Завърших през 2007 г., след което бях студент в Германия и Литва, учих "Логистика" и едновременно прохождах в сферата на товарния транспорт по суша. Така продължих и след завършване на висшето си образование, това се оказа бизнеса, който развивам сега, вероятно и в бъдеще. Винаги се опитвам да подобрявам услугата, която предлагам и усъвършенствам себе си, нещо което смятам, че за първи път съм възприел в училище. Пътят е дълъг и неравен, но ако продължаваш да вървиш и да преодоляваш предизвикателствата, нещата неминуемо се получават. Благодарен съм и за този урок! :) Създадох бизнес и семейство в Германия, но приятелствата от ученическите години са живи и трайни!

Колко години бяхте част от училищната общност на Частно езиково училище и детска градина "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери"?

Откакто се помня - вероятно 1992 г., със започването си в детска градина "Малкият принц", до завършването си през 2007 г. в IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери". Невероятно е колко много неща са се променили при мен и в живота на училището! Но аз вярвам, че най-важното, желанието Ви да създавате условия и помагате на всяко дете и ученик да се изгради като личност, не са се променили и до днес.

Споделете спомени, мисли, емоции и чувства, които и днес вълнуват сърцето Ви.

Радвам се, че с моите съученици успяхме да изградим много ценни приятелства, които се запазиха в пълен обем и до днес, без значение от годините и разстоянието, на което живеем или от честота на нашите срещи. Чувството, че можеш да разчиташ на някого и безкористността в действията са един много ценен дар на хора живели 16 години заедно с "Общи ценности и духовни пространства".

Кои от ценностите и качествата на “Малкият принц” споделяте в живота си?

Често си спомням за наглед детските, но всъщност много дълбоки и непреходни истини, които могат да се открият в книгата и живота на училище "Малкият принц" - „Ето моята тайна. Много е проста: истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите“

Бихте ли отправили поздрав, идея, послание за 30-годишнината на "Малкият принц"?

Пожелавам на целият екип да сте все така позитивни, иновативни и отдадени на това което вършите, точно така както си Ви спомням! Благодаря за всичко, което сте направили за мен през годините! Смятам, че Вие допринасяте и за това обществото да бъде една идея по-добро. Поздравления за 30-я рожден ден!

Още интервюта!