bgzh-CNendekkrutrukuz

Павел Василев

Павел Василев - Частна детска градина "Малкият принц"

Минавайки през стъпалата на младши инженер до продуктов мениджър, а сега ръководител на инженерен отдел, не съм пропуснал да разкажа от къде съм, личност на коя образователна система съм и от къде идва формулата на успеха, а именно Частно училище "Малкият принц".

Представете се като личност, творчески път, настояща реализация

Казвам се Павел Василев. Живея в САЩ вече от 15 години и в последните 10 от тях в Хюстън, Тексас. През 2011 завърших бакалавърска степен Електроинженер в Бостън, Масачузетс (Suffolk University) и година по-късно магистър Електроинженер в Итака, Ню Йорк (Cornell University). През следващите 10 години работих за Schlumberger, която е най-голямата световна сервизна компания за добив на нефт и газ, минавайки през стъпалата на младши инженер до продуктов мениджър на един от най-революционните продукти за добив на шистов нефт и газ за американския пазар.

Женен съм с две деца, на 16 и на 5 г., и сега съм ръководител на инженерния отдел на компания ST9 Gas + Oil, част от Liberty Energy, където имам възможността да ръководя инженери, техници и специалисти, с които заедно да доставим следващия пробивен продукт на енергийния пазар.

Извън работното ми време се отдавам на семейния живот и на местната ни общност, като част от борда на директорите на църква Anchor Bend и личен съветник на Пастора. Тези, които ме познават добре, знаят, че съм също и запален автомобилен ентусиаст с растяща колекция от автомобили, които обслужвам лично. В последните няколко години това прерасна и в странична бизнес възможност.

Веднъж в годината имам огромната чест да организирам 3-дневно събитие, което ми дава възможността да събера хора, вече почти 100, от цялата страна, обединени от един и същ интерес, а именно автомобилите. Доста често автомобилите са просто извинение да избягаме от забързаното ежедневие. 2023-та година ще бъде 14-то ни събитие, и 5-то за мен, което аз ръководя.

На всяко едно от тези стъпала на живота, не съм пропуснал да разкажа от къде съм, на коя образователна система съм продукт и от къде идва формулата на успеха, а именно Частно училище "Малкият принц".

Споделете спомени, мисли, емоции и чувства, които и днес вълнуват сърцето Ви.

Трудно мога да опиша какви са чувствата, които изпитвам, когато говоря за "Малкият принц" като платформа на образование, възпитание и ценности. За мен досега няма еквивалент, за които да съм чувал и трудно мога да обясня на някого какво е да си част от нещо толкова дълготрайно и градивно.

Една дума ми идва на ум и тя е семейство. За голяма част от нас, които сме завършили заедно през 2007-ма година, сме много повече от съученици.

Кои от ценностите и качествата на “Малкият принц” споделяте в живота си?

Детските спомени и първите години в училище винаги ще бъдат с мен. Винаги ще имам само топли чувства към училището, учителите, съучениците ми тогава и цялото ми прекарано време там. Запознах се с някои от най-близките ми хора в класната стая и училището играе важна роля в изграждането на човека, който съм сега.

Кои от ценностите и качествата на “Малкият принц” споделяте в живота си?

На скоро чух следните качествени групи на успешния лидер и изграждането на екип. На английски те са - Character (нрав), Chemistry (химия) и Charisma (харизма) - the 3 C.

Нрав е как се държиш, когато никой не те гледа. Нрав e дали работиш с интегритет и почтеност и какво ти е отношението към останалите и целта. Нрав е когато се нагърбваш с тежки и отговорни задачи, дори когато не ти е по сърце.

Химия е как работиш с другите. Дали приемаш конструктивна критика, как изграждаш другите около теб. Дали си тийм плеър.

Харизма е уникалният ти дар - дали си оратор, певец, артист, художник, писател.

Само дарът не е достатъчен. Чували сме за много хора, които притежават харизма, но не развиват много добре другите две групи качества или дори не знаят за тях.

Лично на мен ми отне поне още 4-5 години след завършването ми за да осъзная, че "Малкият принц" ме е развил във всяка една от тези качествени групи с целите и мисията, дълбоко внедрени във фундамента на тази институция. Още по важно осъзнаване за мен беше, че сме имали привилегията на училищната общност за личностно развитие , а други не са имали такива възможности, не знаят за тях или все още работят по въпроса.

Ние, личностите на успеха, сме отворени за тях, за да водим, съпътстваме, градим.

Бихте ли отправили поздрав, идея, послание за 30-годишнината на "Малкият принц"?

Мога само да ви пожелая да продължавате все така напред с любов един към друг, да не загърбвате мечтите и да търсите добротата.

И нека всички малки и големи принцове и принцеси да не забравяме тайната на Малкия Принц, много е проста:
“Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.”
С признание и благодарност

Още интервюта!