bgzh-CNendekkrutrukuz

Косара Цонева

Косара Цонева - Частна детска градина "Малкият принц"

30 години “Малкият принц” - 30 години успех, развитие, сбъднати мечти на децата, които имат късмет да са част от тази институция.

Представете се като личност, творчески път, настояща реализация

Неутолимото ми любопитство към света ме насочи в много и различни области на човешкото познание и изкуство.

П осещавах детска градина и училище “Малкият принц” и се гордея със златната значка, която получих, когато завърших 7-ми клас. Продължих образованието си в Американски колеж София, който завърших през 2017 като отличник на випуска. През целия ми ученически път се занимавах с различни извънкласни дейности: пиано, спортни танци, пеене, рисуване. В Американския колеж ми бяха поверени главни роли в различни мюзикъли: “Chicago”, “Hairspray”. Бях основател и президент на училищния клуб “Young Women Empowerment”, чрез който организирахме семинари, които помагат на млади момичета да виждат примери на успели жени в България.

Участвах и печелих състезания по дебати и пишех статии за училищния вестник “College Life”. В 11-ти клас достигнах до финала на “България търси талант”. Завърших университет в САЩ, Wharton Business School, University of Pennsylvania с две дипломи - по икономика и по международни отношения с френски език. В момента съм инвестиционен банкер в Credit Suisse, Ню Йорк, САЩ.

Колко години бяхте част от училищната общност на Частно езиково училище и детска градина "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери"?

Бях само на 2 години, когато започнах да посещавам детска градина и учих до 7-ми клас в “Малкият принц”. Това е място, което завинаги пазя в сърцето си и ме е направило човекът, който съм днес.
Свирех на пиано при учителка Матена, рисувах при учителка Радка, пеех при учител Емо и решавах задачи в школата на учителка Веси. Изключителните учители, които имах, като учителка Еми, учителка Илияна, учителка Катя и всички други ме научиха на дисциплина, изкуство и много знания.

Споделете спомени, мисли, емоции и чувства, които и днес вълнуват сърцето Ви.

Никога няма да забравя подготовките за коледните концерти, които в “Малкият принц” винаги бяха на световно ниво. Толкова се вълнувах за всеки концерт и много обичах да излизам на сцена - училищните концерти имаха огромно влияние върху моето самообладание, когато съм пред публика. “Малкият принц” ме научи на ценности, отговорност и любов към изкуството.

Бихте ли отправили поздрав, идея, послание за 30-годишнината на "Малкият принц"?

Пожелавам на всички деца, които са част от “Малкият принц” да се възползват от всички възможности и школи, които училището предлага. Благодарна съм на родителите си, че направиха най-доброто решение за моето развитие, а именно да ме запишат в “Малкият принц”. Благодарна съм на г-жа Петрова, че е изключителен лидер и през всички тези години ме е подкрепяла и на всички учители, които са ме направили това, което съм днес.

30 години “Малкият принц” - 30 години успех, развитие, сбъднати мечти на децата, които имат късмет да са част от тази институция.

Още интервюта!