bgzh-CNendekkrutrukuz

Никола Иванов

Никола Иванов - Частна детска градина "Малкият принц"

Научих, че светът на възрастните е изпитание за смелост и посоката е само напред и нагоре, но началото е много показателно.

Представете се като личност, творчески път, настояща реализация

Казвам се Никола Иванов, на 20 години и съм част от Випуск 2022 на гимназия “Антоан дьо Сент-Екзюпери”. Целеустремен човек съм, отзивчив и с ценности, които имат съдържание. Играя баскетбол от малък - спорт, който ми изгради лидерски качества, самодисциплина и екипност. Поемам отговорност за онова, което съм избрал да бъда и преследвам мечтите си, имам стремеж за непрекъснато усъвършенстване, винаги търся емоционално вдъхновение, мотивация и действам. В момента уча Бизнес и Администрация в ESADE, Барселона – университет и специалност които бяха моя основната цел.

Колко години бяхте част от училищната общност на Частно езиково училище и детска градина "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери"?

Бях част от семейството на “Малкият принц” и “Екзюпери” 16 години. От тук тръгват най-хубавите ми спомени и най-успешните начинания. Точно това иновативно училище ни дава много възможности и подкрепа за изяви и усъвършенстване в различни сфери.

Мисля, че е съвсем ясно колко е голяма благодарността, уважението и вярата в институцията „Малкият принц“ след като семейството ми ви се доверява цели 25 години. С гордост мога да заявя, че вървя по стъпките на по-големия ми брат Станислав Иванов – ваш възпитаник, доказващ себе си с поредица успехи. Тук се поставят „основите“ на трудолюбиви, креативни, иновативни и творчески личности на успеха!

Споделете спомени, мисли, емоции и чувства, които и днес вълнуват сърцето Ви.

Много са моментите, за които и до ден днешен щом си спомня ме карат да се усмихвам, изпълват ме с много енергия и положителни емоции. От непрестанните игри в детската градина и многобройните спортни лагери, до смехът и шегите по време на учебните часове…, за които ви се извинявам.

Моите най-любими спомени обаче са от нашите изнесени обучения, в които, обикаляйки Европа, ние не просто се забавлявахме с най-добрите си приятели, а и обогатявахме знанията си за различните държави и култури. Видяхме много от големите европейски градове като тогава един от тях ме впечатли изключително много - Барселона. Каталонската култура и историята, за която разказва всяка една сграда там, е доказателство колко изключително богато културно наследство има това място - което сега мога и да нарека мой нов дом!

Кои от ценностите и качествата на “Малкият принц” споделяте в живота си?

За 16 години в това училище се научих, заедно с Вашия екип, да се пренасям в едни други приказни измерения…!

Безценният Ви опит ми помогна да разкрия скритите си таланти и способности. Научихте ме да се радвам, възхищавам и свободно да изразяваме себе си, „да виждам света не с очите, а със сърцето си“ „Какъв е смисълът на живота ми и кое е истински важното за мен?“ … - където се крие доброто, справедливостта, честността, все житейски съвети, които ще останат за цял живот! Искрено се надявам, че ще съхраня от Вас … онзи любопитен поглед към света: „Всички възрастни някога са били деца… но само някои от тях си го спомнят.“ Научихте ме, че мечтите нарочно са с по-голям размер, за да можем да пораснем в тях! И да се докажем като личности на успеха – както сте ни учили.

Скъпи учители, продължавайте точно така, както Вие умеете да „опитомявате“ и следващите поколения.

Бихте ли отправили поздрав, идея, послание за 30-годишнината на "Малкият принц"?

Г-жо Петрова,
Дълбоко се възхищавам пред благородното Ви дело - да създадете училище “Малкият принц” и да му вдъхнете неповторим дух и с любов, мъдрост, усърдие и труд вече 30 години да надграждате и развивате, за да го превърнете днес в гаранция за високо ниво на образование в България. Разбира се, за всички тези успехи стоят творческите усилия, всеотдаен труд, професионализъм и търпение на много бивши и настоящи учители, превърнали работата си в призвание. Поклон пред всички вас, целият екип на “Малкият принц”. Вие носите умението “да предадеш нататък” и това се измерва с успеха на вашите ученици - ученици в престижни университети по света и у нас, реализирани в различни области, достойни граждани. Всички заедно обединени с онова нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази и носи само във сърцето.

Скъпа г-жо Петрова, скъпи преподаватели,
Бъдете здрави, посрещайте предизвикателствата на трудното време и не спирайте да будите съзнанието на днешното младо поколение и им предавайте увереността, че само образованият човек може да промени настоящето и да създаде ново по-добро бъдеще. Честита 30-годишнина, училище любимо! Продължавай да възпитаваш поколения, които ще носят светлината и знанието на бъдещето. Продължавай да създаваш личности на успеха!

Още интервюта!