bgzh-CNendekkrutrukuz

Полина Иванова

Полина Иванова - Частна детска градина "Малкият принц"

"Малкият Принц" ни научи, че можем всичко - единствените граници и цели са тези, които ние сами си поставим. Та, защо да не ги поставим високо?

Представете се като личност, творчески път, настояща реализация

Аз съм Поли - човек на изкуството, нереализиран музикант, бивш писател, илюстратор и професионално - графичен дизайнер.

Може би, заради средата, в която израснах и хората в живота ми, винаги съм имала любов към изкуството и жажда да го практикувам във всичките му форми. Минала съм през много от тях - от пиано и балет, пеене и рисуване, до театър, поезия и проза - в различни етапи от живота си. Уви, някои бяха по-краткотрайни отколкото бих искала.

След като се докоснах до всички тези артистични дейности, рисуването успя да окаже най-силно влияние върху мен, оставайки почти ежедневна част от живота ми.

След като завърших гимназия, реализирах две от тогавашните си мечти - да продължа образованието си във Великобритания и да уча изкуство. Записах бакалавър Илюстрация, с фокус Графични романи в Уелс.

Още преди завършването си реших, че искам да се върна в България - така и направих. След дипломирането си се прибрах във Варна и започнах да търся професионална реализация. За жалост, бях установила, че илюстрацията за мен е по-скоро хоби и не бих искала да се занимавам основно с това, тъй като бизнесът отнема част от удоволствието.

След кратко завръщане към писането (в този случай - на онлайн статии), се насочих към графичния дизайн. Или, както обичам да се шегувам, семейния бизнес. Професията ме грабна от началото, и сега съм уеб и графичен дизайнер в рекламна агенция Графити ББДО.

Колко години бяхте част от училищната общност на Частно езиково училище и детска градина "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери"?

Започнах да уча в "Малкият принц" в трети клас, където завърших основното си образование. През това време фокусирах усилията си не само върху изкуството, но и върху чуждите езици, които установих, че не са особено силна моя страна. Но винаги спокойно ще мога да си поръчам кафе в Париж или да изпея първия куплет на “Два весёлых гуся”!

Споделете спомени, мисли, емоции и чувства, които и днес вълнуват сърцето Ви.

Няма да забравя подкрепата на учителка Рачи в моите артистични начинания! Вярвам, че тя е една от причините все още да имам дълбока любов към изкуството. Но не мога да не спомена и великите LAN Party-та, които допринесоха и за интереса ми към технологиите. Чудесна рецепта за един дизайнер!

Кои от ценностите и качествата на “Малкият принц” споделяте в живота си?

Това, което аз следвам безусловно в живота си е стремежът към по-доброто. "Малкият Принц" ни научи, че можем всичко - единствените граници и цели са тези, които ние сами си поставим. Та, защо да не ги поставим високо?

Бихте ли отправили поздрав, идея, послание за 30-годишнината на "Малкият принц"?

Пожелавам това прекрасно училище “Малкият принц” да продължи да се развива, да привлича талантливи хора с жажда за живот - както ученици, така и учители. И най-вече, да продължи да развива личности на успеха!

Още интервюта!