bgzh-CNendekkrutrukuz

Елизабет Кърккеселян

Елизабет Кърккеселян - Частна детска градина "Малкият принц"

От самото създаване и през годините „Малкият принц“ се превърна в символ за иновативно образование в България.

Представете се като личност, творчески път, настояща реализация

Казвам се Елизабет Кърккеселян и съм завършила бакалавър по Европейско право във Великобритания през 2013 г. Професионално основно съм се развивала в сферата на частния бизнес, първо семеен, а в последствие свой собствен. След като съдбата приключенски ме насочи към Индия и се преместих в Ню Делхи за постоянно през 2018 г., още през 2019 г. основах своя марка за качествени облекла за ежедневието, произведени от български лидери в бранша. Концепцията се оказа уникална за пазара и се реализира с голям успех.

Междувременно, през 2020 година станах единствения оторизиран от Министерството на Външните работи преводач за Посолството на Република България в Индия. Тази позиция отвори големи възможности за реализация в една нова за мен насока – към момента вече успешно разширявам бизнес начинанието си с консултантска дейност на индийски кандидат-студенти за висше образование в България, както и за бизнес инвестиции в България.

Колко години бяхте част от училищната общност на Частно езиково училище и детска градина "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери"?

От петгодишна възраст съм неотлъчно в училищната общност на „Малкият принц“, до последния момент, когато завърших гимназията през 2010 г. Това прави общо 14 години, които минаха неусетно.

Споделете спомени, мисли, емоции и чувства, които и днес вълнуват сърцето Ви.

Има безброй моменти както в ежедневието, така и в професионалното ми развитие, когато съм се чувствала изключително благодарна за всички възможности, които възпитателите на „Малкият принц“ са ни дали и начина, по който са ни провокирали винаги да даваме максимума от себе си.

Още от много малка възраст ние винаги бяхме учени да провеждаме презентации пред различни групи хора, да защитаваме позициите и тезите си, да покриваме нива и да се явяваме на различни международни изпити. Този тренинг се оказа безценен за следващия етап от живота.

Кои от ценностите и качествата на “Малкият принц” споделяте в живота си?

От малки израснахме с мъдростите на „Малкият принц“. Но сякаш ценността, която най-силно съпътства живота ми, е силната връзка със своите корени, с моментите и хората – семейство и възпитатели, които са поставили базата в изграждането на нашите личности. Такава е и връзката на Малкият принц с неговата роза, за която той полага изключителни грижи и любов.

Бихте ли отправили поздрав, идея, послание за 30-годишнината на "Малкият принц"?

От самото създаване и през годините „Малкият принц“ се превърна в символ за иновативно образование в България. Горда съм и благодарна, че съм част от тази общност и пожелавам на целия екип да продължава да възпитава млади и ерудирани личности на успеха със същия ентусиазъм и хъс, които предадохте на всички нас, вече завършили ученици!

Успехи и поздравления за 30-тия юбилей на „Малкият принц“!

Още интервюта!