bgzh-CNendekkrutrukuz

We Eat Responsibly

28Окт2016

We Eat Responsibly

 1884  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Да се храним разумно - Частнa детска градина "Малкият принц"

От 21 до 23 октомври в Прага се проведе международният форум Menu For Change.

{socialbuttons}

В него взеха участие делегации на еко – училищата от страните – участнички в проекта We Eat Responsibly – Малта, България, Литва, Латвия, Хърватска, Чехия, Полша, Словения, Словакия, Румъния, както и представители на неправителствени организации от различни европейски държави. Целта на форума бе да се повдигне въпроса за устойчивата консумация на храни в глобален мащаб. Бяха разгледани теми от различни сфери, свързани със справедливата търговия на храните, консумацията на продукти от местни производители и намаляване в световен мащаб на разхищението на ресурси.

По време на форума бяха организирани различни сесии, информиращи представителите на еко – училищата за проблемите и предприетите мерки в насока повишаване на информираността. Бяха дадени методически насоки за действие и се споделиха добри практики от представителите на училищата и градините – участници в пилотната година на проекта We Eat Responsibly.

Частно езиково училище и детска градина „Малкият принц“ бяха поканени за участие във втората година от проекта. Представител на институцията бе Росица Русева – учител по английски език в Частна детска градина „Малкият принц“.

Участието във форума донесе много позитивни емоции, а учителите получиха ценни насоки за действие и интегриране на информацията в учебното съдържание. 19 октомври бе обявен за начало на участието на детската градина в проекта “We Eat Responsibly”. Родители на деца от детската градина демонстрираха приготвяне на храни, характерни за държавата, чиято култура представляват. Децата опитаха вкусен домашен ябълков кекс, екзотични ястия от индийската кухня и плодова салата, както и любимата на всички българска питка. Разбира се, всички ястия се придържаха към условията да бъдат здравословни и приготвени с колкото се може повече местни и сезонни продукти.

Изказваме искрени благодарности към родителите и близките на Рохит Котари, Полина, Брейди от четвърта Б група и бащата на Джуди от първа група, които се отзоваха на нашата покана. Те проявиха голямо творчество и завладяха любопитството на децата с историите и ястията, които представиха.

We Eat Responsibly - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Предстоящи събития

 • 20 Апр 2024
  XVIII Математическо състезание "Малкият принц" Цял ден

 • 01 Май 2024
  Ден на труда Цял ден

  Неработен ден

 • 06 Май 2024
  Гергьовден. Ден на храбростта и Българската армия. Цял ден

  Официален празник.

 • 20 Апр - 07 Май
 • 08 Май - 21 Май
 • 24 Май - 28 Май
 • 28 Май - 11 Юни
 • 11 Юни - 15 Юни
 • 14 Юни - 21 Юни
 • 21 Юни - 28 Юни