bgzh-CNendekkrutrukuz

Лектори на Конференцията

14Ное2017

Лектори на Конференцията

 7271  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (8 гласа)
Лектори на Конференцията - Частна детска градина "Малкият принц"

Представяме лекторите на Конференция “Създаваме личности на успеха, заедно!”, посветена на 25 години от създаването на Частна детска градина “Малкият принц”.

Конференция “Създаваме личности на успеха, заедно!“
25 ноември 2017 г. от 11.00 до 15:30 часа
в залите на хотел „Черно море“

В дискусиите ще имаме възможност да обсъдим ефективни стратегии за комуникация семейство-училище-деца, основани на взаимно разбиране, приемане, доверие. Заедно ще търсим отговори на въпроси, които ни вълнуват, за да разбираме по-добре нашите деца. Заедно ще откриваме адекватни решения за разгръщане пълния потенциал на детето, отчитайки особеностите на съответната възраст.

Тема: “Защо сме различни”

Проф. д-р Валери Стоянов - Частна детска градина "Малкият принц"

Проф. д-р Валери Стоянов е заместник-ректор по учебната дейност и преподавател е по “Експериментална психология” и по “Организационна психология” във ВСУ “Черноризец Храбър”. Научните му интереси са в областта на експерименталната психология, психологията на стреса и личностните промени и организационната психология. Автор е на повече от 130 научни публикации. Член е на Дружеството на психолозите в България. Носител е на награда „Варна” за обществени науки през 2012 г.

Тема: “Съвременни педагогически парадигми и взаимодействие деца-родители-учители”

Проф. д-р Нели Бояджиева - Частна детска градина "Малкият принц"

Проф. д-р Нели Бояджиева е преподавател във факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Член е на ръководствата на Българското педагогическо дружество, Дружеството на психолозите в България, Международната мрежа по философия на образованието, Балканското общество по образование, Асоциацията на професорите от славянските страни.

Тема: “Философия на взаимоотношенията”

Доц. д-р Бойчо Бойчев - Частна детска градина "Малкият принц"

Доц. д-р Бойчо Бойчев е преподавател по „Философия”, „Логика” и „Етика” във ВСУ „Черноризец Храбър”, катедра „Психология”. Научните му интереси са в областта на екзистенциалната философия, философската антропология и православната етика. Води лекционни курсове в магистърските програми „Психология и психопатология на развитието” и „Приложна психология”. Автор е на множество статии, на студии, доклади, интервюта и текстове, популяризиращи философската проблематика.

Тема: “Възпитание на личността”

Проф. д.п.н. Николай Стоянов Колишев - Частна детска градина "Малкият принц"

Проф. д.п.н. Николай Стоянов Колишев е преподавател по педагогика, дидактика, теория на възпитанието към Департамент за информация, квалификация и продължаващо образование на ШУ “Еп. Константин Преславски”, катедра “Науки за образованието”. Областите на научните му интереси са: педагогическите умения на учителите - целеполагане в обучението, стратегии за учебно мотивиране, взаимоотношения в процеса на обучение, индивидуализация и диференциация на обучението, достъпно преподаване, систематизация на учебния материал, контрол и оценка на учебните постижения, възпитателни умения на учителите. Участва в международни и национални научни проекти, автор е на монографии, множество статии, студии, учебни помагала.

Тема: “Образованието на 21 век”

Проф. Александер Фон Фрайхолд - Частна детска градина "Малкият принц"

Проф. Александер Фон Фрайхолд е почетен ректор на Дуален университет - гр. Мосбах, провинция Баден Вюртенберг, Германия. Университетът е създаден от него, с ентусиазма на 8 прогресивни студенти и 6 малки и средни предприятия от региона през 1980 г. В момента има изградени 8 такива кооперативни университета в Германия, като в тях се обучават 40 000 студента и са привлечени 12 000 предприятия в полза на практиката и работата на студентите в реална работна среда.

Тема: “Професиите на бъдещето”

Николай Петканов - Частна детска градина "Малкият принц"

Николай Петканов е регионален представител на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Магистър по телекомуникации, бизнес администрация и мениджмънт. Специализации: „Лидерство в Глобална Среда“, GRID International; Майсторски клaс - "От визия към действие. От действие към успех” - VW Versicherungsdienst, Germany; Майсторски клас - "Бизнес лидерство и предприемачество. Най-добри практики - University of Cincinati, USA; Майсторски клас - "Дигитално предприемачество" - Coventry University, UK; С над 25 години опит в предприемачеството и продажбите. Основател/съосновател в 9 Start Up компании в сферата на финансите, технологиите, производството, обученията и услугите.

Тема: “Позитивната мотивация като възпитателна стратегия”

Диляна Колева - Частна детска градина "Малкият принц"

Диляна Колева е психолог консултант, член на Дружеството по позитивна психотерапия, председател на Клуб “Психология” към Сдружение "Младежки глас", клон Варна. В психологичната си практика провежда психотерапия в сферата на тревожните разстройства; фамилна терапия; психологично консултиране; детско-юношески кризи. Има завършено обучение по фамилна психотерапия, майсторско ниво към Школата по позитивна психотерапия, а към института по позитивна психотерапия, обучителен тренинг "Игрова терапия при раздяла на родителите".

Тема: “Измерения на успеха”

Пресиян Каракостов - Частна детска градина "Малкият принц"

Пресиян Каракостов е основател и изпълнителен директор на Тайтън Гейт, най-динамично развиващата се технологична компания, с рекорден ръст на приходи от близо 240% за последните две години. Историята на успеха започва през 2001 година, когато студентът в САЩ започва свой хоби-проект - сайт за информация за мобилни телефони www.phonearena.com. Дипломиран магистър по информационни технологии от Florida Metropolitan University, днес г-н Каракостов е част от световната мрежа на предприемаческата организация Endeavor.

Нова генерация:
Виктория Парашкеванова, Елизабет Къркеселян, инж. д-р Орлин Станчев – възпитаници на “Малкият принц”

инж. д-р Орлин Станчев - Частна детска градина "Малкият принц"

Орлин Станчев e преминал пълния цикъл на обучение от Частна детска градина и езиково училище “Малкият принц” до завършване с отличие на средно образование в Частна профилирана гимназия “Антоан дьо Сент-Екзюпери” през 2007 г. Дипломиран магистър по електроника и асистент към ТУ - Варна, през миналата година инж. Орлин Станчев защити първа научна степен - доктор, професионално направление “Електронизация”. Изключително любознателен, целенасочен и отговорен младеж, преследващ своите цели и с лекота постигащ най-високи резултати. Отличник през целия курс на обучение, етичен, толерантен, удостоен със званията “Рицар на честта” и “Воин на светлината”, Орлин Станчев е съмишленик и активен участник в технологичните събития на гимназията.

Виктория Парашкеванова - Частна детска градина "Малкият принц"

Виктория Парашкеванова е възпитаник на училище "Малкият принц" в периода 2004-2007 г. През юли 2015 завършва Бизнес Мениджмънт в университет от World Top 20 - King's College London. След дипломирането си се завръща в България. Вярва, че младите хора, които са получили своето образование в чужбина, трябва да прилагат своите знания и умения в родината. В момента се занимава с маркетингови комуникации в семейния бизнес в областта на мъжката мода и корпоративното облекло - Victoria Unique. От скоро е стартирала и свой собствен проект, насочен към дамите с отношение към стила и модата - Queenie V.

Елизабет Кърккеселян - Частна детска градина "Малкият принц"

Елизабет Кърккеселян e преминала пълния цикъл на обучение от Частна детска градина и езиково училище “Малкият принц” до завършване с отличие на средно образование в Частна профилирана гимназия “Антоан дьо Сент-Екзюпери” през 2010 г. През 2013 г. се дипломира с бакалавърска степен по европейско право към Aberystwyth University, Wales, UK, а в момента заедно с брат си е начело на фамилния бизнес на Zena Perfect.

Регистрация за участие

Вижте брошурата

Лектори на Конференцията - 5.0 out of 5 based on 8 votes

Предстоящи събития

  • 20 Мар 2024
    "Аз и буквите" Цял ден

    Състезание на СБНУ за ученици 1.-4 клас

  • 21 Мар 2024
    Гости в гимназия "Екзюпери" по проект "Иновации в действие" от 00:00ч. до 00:00ч.

  • 21 Мар 2024
    Национално математическо състезание "Европейско кенгуру" от 12:00ч. до 14:00ч.

  • 20 Мар - 21 Мар
  • 28 Мар - 08 Апр
  • 05 Апр - 21 Апр
  • 01 Май - 18 Май
  • 20 Май - 26 Май
  • 27 Май - 01 Юни
  • 10 Юни - 13 Юни
  • 14 Юни - 20 Юни
  • 20 Юни - 21 Юни