bgzh-CNendekkrutrukuz

Виртуалното обучение в 1. клас

4.4 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.40 (5 гласа)
Виртуалното обучение в 1. клас - Частно училище "Малкият принц"

Разстоянието никога не е било фактор за нестихващия стремеж към учене, придобиване на знания, формиране на ценности, свързани с образованието, както за учениците, така и за учителите в Частно езиково училище “Малкият принц”.

Учебен час, правила за поведение, много емоции, гласчета, изпълнение с вълнение, поздрави, благодарности, записани решения, жестове от невербалното общуване. Всичко това в реализираните видеовръзки на живо, в уроците, протичащи в асинхронно време, в обратната връзка между учители и първокласници. Виртуалното обучение е там, където зримото и неизразимото са в синхрон.

Виртуалното обучение в 1. клас се осъществява ежедневно: синхронно и асинхронно. Реализира се чрез срещите в Google Meet, и използване на пълния набор от ресурси на Google Classroom - авторски презентационни материали, виртуални тестове, визуализирана допълнителна информация, насоки за работа, обяснителна информация. Обратната връзка е чрез снимки на тетрадки за работа във виртуалната стая, на учебници, на учебни тетрадки и видеоклипове.

Виртуалното обучение е:
проектно - вече е факт първият проект по околен свят;
иновативно - чрез пиктограми учим стихотворения наизуст.
вълнуващо за учениците, които са пред компютъра с училищната си униформа и чрез технологиите откриват нов път на знанието;
успешно - защото присъстват всички, показвайки принадлежност към училището, съпричастност в обучението и съдействие за постигане на поставените учебни цели.

Във виртуалната класна стая първокласниците са заедно дори, когато отбелязват рожден ден на съученик. Видеовръзката и взаимно писане върху поздравителна картичка са част от щрихите “Заедно” и “Празнуваме”. А споделените видеоклипове от първокласниците оформят галерията “Рецитираме заедно”.

Виртуалното обучение в 1. клас - 4.4 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога