bgzh-CNendekkrutrukuz

Виртуално обучение по математика в прогимназиален етап

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Виртуално обучение по математика в прогимназиален етап - Частно училище "Малкият принц"

Изправени пред предизвикателството на физическата и социална дистанция, учителите от Частно езиково училище “Малкият принц” се отдадохме на възможностите, дадени ни от информационните технологии.

Избягахме от ограниченията на пространството и времето, наложени в класна стая. Променихме мисленето и действията на учениците, създадохме нови оценъчни критерии за стойността и значението на знанията. Трансформирахме стила и метода на учители и ученици. Чрез използването на големия набор от технологии и инструменти на Google classroom, ние всекидневно надграждаме знанията и усъвършенстваме уменията на децата.

Обучението по математика се осъществява посредством виртуални класни стаи, в които сутрин учениците получават указания и насоки за предстоящия учебен час.

Използват се два вида уроци - асинхронни и синхронни. При асинхронното обучение, което се прилага в уроци за упражнение, учениците получават презентация по темата или споделен документ, в който да работят. Презентациите, съдържат обобщени правила и илюстрирани примери с решение, които да подпомогнат учениците при преговора. Споделените документи се използват за самостоятелната работа на децата. Работейки в тях, те надграждат своите умения за подредба на задачите, тъй като получават структурирано и в съответствие с желаната цел съдържание.

При синхронното обучение по предварително зададен график се осъществяват виртуални срещи посредством Google Meet. За дейността се използва Google Jamboard, в която предварително са подготвени правила, чертежи, задачи, които спомагат за максимално ефективното използване на учебното време. След проведен виртуален учебен час учениците получават връзка към използваната дъска, което подпомага упражняването на придобитите знания и умения.

За проверка и контрол върху развитието и отговорността на учениците се използват разнообразните опции за въпроси и отговори на Google формулярите. Чрез тях проверката и анализът на резултатите става по бърз и качествен начин - в реално време с диаграми и таблици за съхранение на данните.

Така с множество богати интерактивни ресурси, любов към децата и математиката, възпитаваме креативност и критическо мислене, изправени пред предизвикателството, наречено онлайн обучение.

Виртуално обучение по математика в прогимназиален етап - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога