bgzh-CNendekkrutrukuz

Ден на Християнското семейство в училище

0 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 гласа)

Денят на Християнското семейство и Християнската младеж – 21 ноември беше отбелязан подобаващо в Частно езиково училище „Малкият принц”.

{socialbuttons}

Денят започна с кратко радиопредаване, в което учениците от V, VІ и VІІ клас припомниха какъв е този празник, защо се почита и тачи от всички християни. Юлия, Моника и Ренета от VІІ клас разказаха историята на празника, известен в църковния календар като Въведение Богородично. Кандела и Юлиана от VІ клас прочетоха своите вълнуващи есета на тема „Какво е за мен семейството?”. А Михаил Фионин от V клас прочувствено и вдъхновено изрецитира стихотворенията „Бабините приказки” и „Молитва”.

След учебните занятия празничното настроение се пренесе в църквата „Св. Атанасий”, където учениците от ІІІ клас изнесоха кратка програма от стихове и песни, посветени на родителите, на семейството, на близките. Песента „Облаче ле бяло” успя да докосне сърцата на всички присъстващи и да припомни позабравените истини за любов, вярност, състрадание, прошка, доброта. Със светнали очи и отворени сърца децата изслушаха интересната и увлекателна беседа, изнесена от отец Дончо по повод празника Въведение Богородично и Денят на Християнското семейство. Той припомни стари библейски истини за любов, доброта и съпричастие, така необходими в трудното и напрегнато време, в което живеем. Призова да подклаждаме огъня на семейното огнище с търпение, обич и вяра, да не забравяме нравствените ценности и устои, които са ни съхранили през вековете като народ.Всички присъстващи – ученици, учители и родители, си тръгнаха от Божия храм с повече надежда и вяра в себе си и в утрешния ден.


  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога