bgzh-CNendekkrutrukuz

Щуро приключенско лято по суша, въздух и море

3.2916666666667 1 1 1 1 1 Рейтинг 3.29 (24 гласа)
Щуро приключенско лято по суша, въздух и море - Частно училище "Малкият принц"

Вече почти месец децата имат възможността да посещават Лятно училище “Малкият принц” и да се забавляват истински, откривайки нови летни приключения и игри.

Веселбата започва още от сутринта, когато след здравословната закуска сме готови да се отправим на изследователски експедиции по суша, въздух и море - в гората или морската градина, сървайвър по еко маршрути около Аладжа манастир, виенското колело или морски изненади.

С тези дейности и кратки походи с изследователски характер, децата имат ярки преживявания и се включват с любопитство и интерес. Сред най-любимите им дейности досега се откроиха посещението на Делфинариума, разходката с корабче по устието на река Камчия, катерене, тенис, езда, бойни спортове на открито, както и посещението на атракционния увеселителен парк Хепиленд. Динамиката в сутрешните ни забавления е предпочитана от децата и те с огромен интерес очакват новите изненади.

След часовете, прекарани навън, е време за обяд и отмора, четене на книжки и лека дрямка за най-уморените малчугани. Учениците се включват в едночасов маратон на четенето, където всяка седмица най-четящото дете получава своята заслужена грамота.

Езиковите дни са наш верен спътник в игрите, като за седмица сме успели да усвоим много думички не само на английски, но и на испански, френски, немски и руски език.

През следобедните часове се отдаваме на творчество чрез изобразително и приложно изкуство, караоке партита, в които децата проявяват с пълна сила своя артистичност, творчески ентусиазъм и чаровност. Музикалните и танцови състезания са любима част от деня за много от нашите талантливи деца.

След кратката почивка е време за игри на открито, в които децата тичат на воля, скачат и се забавляват на свобода. Народна топка, Царю-порталю, Спукано гърне, Ластик, Дама и Море са само част от игрите от старо време, които децата истински харесват, редом, разбира се, и с модерните такива. За спортистите се организират и отделни игри по футбол, баскетбол, волейбол, федербал, както и йога на английски.

При толкова много приключения и щури забавления, на децата не им се тръгва от игрището, молейки мама и тати да почакат още мъничко, поне докато свърши тази игра. В края на деня се разделяме с усмивки и прегръдки и очакваме нетърпеливо следващия ден, в който отново ще сме заедно и ще се веселим от сърце.

До края на лятното училище остават само още 3 седмици, а от 1-ви август всички сме ваканция до новата учебна година. Весело лято!

Щуро приключенско лято по суша, въздух и море - 3.3 out of 5 based on 24 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога