bgzh-CNendekkrutrukuz

Второ място в състезанието по английски език “Аз мога - тук и сега”

4.6 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.60 (10 гласа)
Второ място в състезанието по английски език - Частно училище "Малкият принц"

Михайло Миронов от Частно езиково училище “Малкият принц” спечели второ място в Националното състезание “Аз мога - тук и сега”.

Шестото поред Национално състезание по чужди езици “Аз мога - тук и сега” се проведе на 17-ти април в гр. Девин. Тази година партньор на “Аз мога - тук и сега” е Американския Университет в България. В него участват деца от 7. до 12. клас. Общият брой ученици, които са се явили в състезанието е около 400. От тях около 100 са се борили с Михайло за първите места в категория VII-VIII клас.

В интервю за училището сребърният медалист разказа за преживяването си и поредната покорена от него цел. Седмокласникът е пътувал общо 12 часа, за да пристигне в сърцето на Родопите. Какво ни сподели той?

“Денят за мен започна емоционално и вълнуващо. Рано сутринта с моето семейство отпътувахме за гр. Девин, където да покажа своите знания по английски език. Знаех, че конкуренцията е голяма, но бях сигурен, че ще се справя.

Отседнахме в хотела и след кратка почивка започна първата част от състезанието - писане на есе на английски език. Вторият кръг започна на следващия ден, когато бе най-трудната част за мен - попълване на тест.

Класирах се в топ 20 от общо 100 участници в категория VII-VIII клас и малко след това бе най-лесната част от състезанието - представянето ми в интервю на английски език. Темите бяха лесни, от типа на “Ако можеше _____, _____ и защо?”

Ето, че дойде и най-вълнуващият момент, а именно награждаването, когато спечелих второ място в своята категория. Постигнатият успех и реалната оценка на моите знания ми даде кураж и надежда за нови изяви. Затова реших да участвам в ИТ състезанието на “Аз мога - тук и сега”, което също ще се проведе в гр. Девин през месец май.”

Второ място в състезанието по английски език “Аз мога - тук и сега” - 4.6 out of 5 based on 10 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога