bgzh-CNendekkrutrukuz

Историческа екскурзия

4.5555555555556 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.56 (9 гласа)
Историческа екскурзия - Частно езиково училище "Малкият принц"

На прага на дългоочакваната лятна ваканция, учениците от 5. и 6. клас на Частно езиково училище "Малкият принц" се включиха в традиционната за края на учебната година екскурзия до известни български места.

Тази учебна година за учениците от 5. и 6. клас завърши с посещението в “Двора на кирилицата” и останките на първата Българска столица - Националния историко-археологически резерват „Плиска”.

Вдъхновени от своята учителка по история, Екатерина Петрова, шестокласниците разказаха пред петокласниците интересни факти за най-славните владетели, превърнали Първата българска държава в непобедима европейска сила - хановете Кубрат, Аспарух, Тервел, Кардам, Крум и Омуртаг.
Почетоха делото на братята Кирил и Методий и техните ученици, дали ни писмеността - необятната част от световната култура, която създават народите, пишещи с кирилските букви:
Аз Буквите зная (Ведя), за да Говоря (глаголя, пиша) с тях. Добро Е Животът на Земята И Като хора (Люде) Мислете за Нашия (Он – този) Мир (свят) с Ръце, Слово, Твърдост и Учение…

Дискутираха делото на покръстителя княз Борис I-Михаил - владетеля, който приема и разпространява христовата вяра и писмеността, създадена от Кирил и Методий и техните ученици. Цар Борис дава на България единен език, благодарение на който тя се утвърждава, развива и оцелява въпреки изпитанията, които ѝ налага историята.

В Националния историко-археологически резерват „Плиска” учениците се потопиха във величието на първата българска столица - там, където хан Аспарух е поставил основите на нашата държава. Вървейки по стъпките му сред паметниците на неговото царуване, учениците си спомниха за величието на нашата държава. Надяваме се, че с делата си всички заедно ще успеем да го възвърнем.

Историческа екскурзия - 4.6 out of 5 based on 9 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога