bgzh-CNendekkrutrukuz

Отличия през учебната 2021-2022 година

4.375 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.38 (8 гласа)
Отличия през учебната 2021-2022 година - Частно езиково училище "Малкият принц"

Учениците от 4., 5. и 6. клас на Частно езиково училище “Малкият принц” доказаха своите знания, умения и компетенции, придобити по време на системната и отговорна и творческа работа през учебната година.

С радост споделяме многобройните призови места на възпитаниците от Частно езиково училище “Малкият принц”:

НВО в 4. клас

На Национално външно оценяване се явиха всички 21 ученици от 4. клас. Те получиха 21 отлични оценки по български език и математика. Адмирации за Максим Цанков, Галин Драганов, Константин Върбанов, Михаил Садиков, Александър Тодоров, Виктория Кръстева и Ема Рижова. Аплодисменти за отличниците Джан Доган и Максим Цанков, достигнали максимума от 100 т. по математика.

Ученик на месеца

С особено вълнение, учениците очакваха номинацията “Ученик на месеца” по критериите: високи учебни резултати, критично мислене, етично и толерантно поведение, висока социална активност и липса на отсъствия. “Ученик на месеца” за:
Октомври - Доминик Дончев от 6. б клас,
Декември - Силвия Пенчева от 6. а клас,
Януари - Йорданита Стоянова от 5. клас,
Април - Миа Николова от 6. а клас.

Олимпиада по български език и литература

Със своите високи резултати от общински кръг на олимпиадата по БЕЛ, Вероника Велина от 5. клас е сред класираните ученици за участие в областен кръг, където се представи достойно.

Олимпиада по география и икономика

Поздравяваме Вероника Велина, Петромира Стоянова и Йорданита Стоянова от 5. клас, както и Георги Зурнаджиев от 6. клас за смелостта и отличните резултати от общинския кръг на олимпиадата по география и икономика. Те се класираха за участие в областен кръг и доказаха своите знания, умения и компетенции, в конкуренция със своите връстници.

Олимпиада по математика

Според обявените критерии за класиране в областен кръг на олимпиадата по математика поздравяваме учениците, постигнали най-високи резултати:

4. клас
Александър Тодоров
Ема Рижова
Мирослав Попов
Виктория Кръстева
Галин Драганов
Денис Янков
Максим Цанков
Константин Върбанов

5. клас
Йорданита Стоянова
Велислав Димитров

6. клас
Силвия Пенчева

“Знам и мога”

Благодарение на своите отлични постижения в общински кръг, право за участие в областен кръг на Национална олимпиада "Знам и мога" за ученици от 4. клас получиха Александър Тодоров, Виктория Кръстева и Денис Янков. Те представиха достойно своите учители и училище “Малкият принц” и с желание и ентусиазъм поеха към следващи предизвикателства. /p>

“Математика без граници”

В международния турнир “Математика без граници”, Частно езиково училище ”Малкият принц” всяка година изпраща полуфиналисти и финалисти, съответно в Стара Загора и Несебър. Традиционно, състезанието се провежда по училища в три кръга - есенен, зимен и пролетен. След тях са полуфиналът и финалът, където учениците доказват постигнатите в първите три кръга високи резултати от положения учебен труд. Благодарение на успехите си в училище “Малкият принц”, право за участие на полуфинал заслужиха 20 ученици, а други 4 се класираха и ще покажат знанията си по математика във финалния кръг на “Математика без граници” на 02.07.2022 г. Ето и резултатите:/p>

4. клас
Финалисти: Александър Тодоров, Максим Цанков, Денис Янков
Полуфиналисти: Мирослав Попов, Галин Драганов, Константин Върбанов
Спечелени медали в есенен, зимен и пролетен кръг:
Александър Тодоров - 2 златни и 1 сребърен медал;
Виктория Кръстева - 2 сребърни медала;
Диана Гаянова - 1 сребърен медал.
Денис Янков - 1 златен и 2 сребърни медала;
Ема Рижова - 1 златен, 1 сребърен, 1 бронзов медал;
Галин Драганов - 1 златен и 1 бронзов медал;
Константин Върбанов - 1 златен и 1 сребърен медал;
Максим Цанков - 3 златни медала;
Мирослав Попов - 1 сребърен и 1 бронзов медал;
Виктория Кръстева - 2 сребърни медала;
Диана Гаянова - 1 сребърен медал.

5. клас
Полуфиналисти: Йорданита Стоянова и Петромира Стоянова
Егор Гуляев - бронзов медал;
Йорданита Стоянова - 2 бронзови медала;
Петромира Стоянова - 2 бронзови медала.

XVI математическо състезание “Малкият принц”

За първи път проведено в два формата - присъствено и онлайн, XVI Математическо състезание "Малкият принц", се увенча с нов рекорден брой участници от всички краища на страната и добива все по-мащабен и национален характер! Призово място зае Максим Цанков и получи медал, грамота за отлично представяне, както и право на участие във виртуалното предизвикателство "СуперУм".

“Европейско кенгуру”

7 ученици от 4. клас на Частно езиково училище “Малкият принц” взеха участие в Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“ на 17 март тази учебна година: Александър Тодоров, Виктория Кръстева, Галин Драганов, Ема Рижова, Максим Цанков, Мирослав Попов, между които и Денис Янков, постигнал най-висок резултат.

Сдружение на българските начални учители

По традиция и тази учебна година Сдружение на българските начални учители организира всички състезания за ученици от начален етап на обучение. “Аз рисувам” бе първата от 7 игри за ума, в която максимален брой точки получи Виктория Кръстева. В “Аз и числата” с максимален брой точки е Максим Цанков. От “Аз и буквите” върхови постижения имат Александър Тодоров, Виктория Кръстева, Ема Рижова, Максим Цанков и Миглена Ангелова. В “Аз, природата и светът” челна позиция зае Максим Цанков.

Сертификатни нива към Кеймбридж

Със своя сребърен статут по програма Addvantage, Частно езиково училище “Малкият принц” ежегодно дава шанс на младите любители на английския език да покрият сертификатни нива Flyers, KET и PET.

4. клас - ниво Flyers
Алекс Савов
Галин Драганов
Константин Върбанов

5. клас - нивo KET
Антон Колев
Александър-Борис Георгиев
Кристиан Костов
Симона Иванова

6. клас - ниво PET
Александра Николова
Доминик Дончев
Елена Христова
Лора Салманска
Рая Чендова

В часовете по английски език учениците овладяват знания, умения и компетенции по предмета, а в школите се подготвят по формата на изпитите на Кеймбридж. През втората събота от месец юни се явяват на изпит и с нетърпение очакват резултатите през август.

Spelling Bee

Ежегодно в Частно езиково училище “Малкият принц”, гр. Варна се провежда училищен кръг на състезанието по правопис Spelling Bee и Spelling Bee Junior. Виктория Кръстева, Антон Колев, Велислав Димитров, Кристиан Костов, Кристиян Димитров, Петромира Стоянова, Тони Станков, Даниел Комаров и Елена Христова ентусиазирано се включиха в традиционното американско състезание за спелуване на различни думи на английски език.

IT Знайко

В ПЪРВИ кръг на националното състезание IT Знайко, две трети от участниците на IT отбора от Частно езиково училище "Малкият принц" се класираха в група А. Максим Цанков от 4. клас зае 5-то място в категория програмист, а Иван Христов и Тихомир Петров от 6. клас заслужиха 7-мо място в категория “УЕБ”.

ВТОРИ кръг се проведе през април, когато в категория “Програмист” Леон Долгов от 4. клас се класира на второ място, а трети на почетната стълбичка се качи Мирослав Попов от 4. клас. Максим Цанков от 4. клас се представи достойно и зае 6-то място. Първо място за Иван Христов и Тихомир Петров от 6. клас в категория “УЕБ”. Бронз за Егор Гуляев от 5. клас в категория програмист.

От ФИНАЛА на националното състезание IT Знайко в категория Програмист Максим Цанков е отличен с грамота за “Техническа сложност”. Велислав Димитров и Егор Гуляев от 5. клас са в топ 10. В категория “УЕБ сайт” екипът на Тихомир Петров и Иван Христов от 6. клас печелят първо място.

IT Свят

Отлични вести от участието на IT отбора на Частно езиково училище "Малкият принц" в последното състезание за тази учебна година - национален турнир "ИТ свят":

4. клас
Максим Цанков - 2-ро място в категория “Детско програмиране”
Мирослав Попов - 4-то място в категория “Детско програмиране”

5. клас
Егор Гуляев - 2-ро място в категория “Детско програмиране”
Велислав Димитров - 2-ро място в категория “Детско програмиране”

6. клас
Доминик Дончев 2-ро място в категория “Компютърна презентация”
Тихомир Петров - 1-во място в категория “УЕБ сайт писан код”
Иван Христов - 1-во място в категория “УЕБ сайт писан код”

“България в картини и слово”

Възпитаничка на Частно езиково училище "Малкият принц" взе приз от IX Национален конкурс с международно участие “България в картини и слово”. Тя се включи в творческата надпревара заедно със своите съученици от 4. до 7. клас и техните 15 живописни творби. Отличена за своето художествено произведение “Кукери” е Ема Рижова от 4. клас.

Детска изложба Художниците на “Малкият принц”

В 26-тата изложба на Частно езиково училище “Малкият принц”, участваха 7 ученици от 4., 5. и 6. клас: Диана Гаянова, Вероника Велина, Моника Попова, Богомил Пол Атасио, Карина Илиева, Мирая Кръстева и Никола Пейчев. За своята креативност, вдъхновение и творчество, те заслужено получиха арт отличия - грамоти и аплодисменти от учители, родители и гости на откриването на Детска изложба Художниците на “Малкият принц” във Фестивален и конгресен център, гр. Варна от 21 май до 5 юни.

Учениците от 4., 5. и 6. клас участваха активно и в състезанията “Математика за всеки”, “Коледно математическо състезание”, “Любословие”.

Учител на годината

Краят на тази учебна 2021-2022 година е много специален за една талантлива дама, с многобройни интереси и призванието Учител. Тя прие предизвикателството да бъде начален учител и изведе ръководения от нея клас на челни позиции за страната с резултатите от НВО 2022. Постиженията на учениците по български език и литература - среден успех 95,92 от 100 точки, са с 25,46 т. повече от средния стандарт за България, а по математика - 81,36 т., са с 24,03 т. над средното ниво. С любов и отдаденост мотивира, обучава, вдъхновява и насърчава децата, които печелят призови места в олимпиади, състезания и конкурси.

Отличия през учебната 2021-2022 година - Частно езиково училище "Малкият принц"

Пожелаваме нови отличия и изяви за удовлетворение на ученици, родители и учители и през следващата учебна 2022-2023 година!

Отличия през учебната 2021-2022 година - 4.4 out of 5 based on 8 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога