bgzh-CNenrutruk

Музей на здравето

08Юни2023
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)
Ученик на месеца - май 2023 - Частно езиково училище "Малкият принц"

Поредната STEM експедиция отведе децата в Музея на здравето с провокации, интерактивни игри и макети на човешкото тяло.

Посещението в Музея на здравето от петокласниците на Частно езиково училище “Малкият принц”, бе очаквано с нетърпение и предизвика голям интерес. Там те успяха да затвърдят наученото за храносмилателна, дихателна и отделителна система при човека чрез упражнения, експерименти и разиграване на ситуации. Бяха впечатлени от това как изглежда истински бял дроб на пушач, а чрез специални очила всеки от тях успя да “влезе в кожата” на хората, употребили алкохол или упойващи вещества и разбраха защо те са опасни когато шофират в такова състояние.

Варненският музей е създаден по модел на Световния музей на здравето в Дрезден и експозициите предизвикват интерес в направленията:
- анатомия и физиология- с макети, информационн табла и диаграми на човешкото тяло и различни органи и системи.
- нервна система-макет на мозък с внушителни размери и различни екрани, обясняващи процесите, протичащи в него, съвети как да се намали нервното напрежение, да се постигне бърз релакс за кратко време. - сърдечна система-макет на сърцето, също със внушителни размери. С различни разрези са показани структурата и вътрешността на този най-важен човешки орган - сърдечни камери, предсърдия, аортната дъга и т.н. Чрез светлинни индикации и информационни екрани излизат обяснения за процесите, които протичат.

Очакват ни нови летни експедиции и предизвикателства!

Музей на здравето - 5.0 out of 5 based on 1 vote
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога