bgzh-CNendekkrutrukuz

България - Образователни маршрути

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
България - Образователни маршрути - Частно езиково училище "Малкият принц"

Вълнуващо пътуване с петокласниците от Частно езиково училище “Малкият принц” по Национална програма “България - Образователни маршрути”.

Учениците от 5. клас започнаха началото на учебната година и своя нов етап от обучението си по интересен и необичаен начин. Не в класната стая, а в "Аква Калиде - Термополис" - мястото, събрало в себе си хилядолетна история и интересни археологически разкопки. Заедно със своите класни ръководители, децата учиха чрез преживяване, опознаха се по-добре, изградиха приятелски взаимоотношения и вече са екип. Посещенията на историческите обекти бяха съчетани с първите учебни часове по български език и литература, математика и английски език.

Внимание! Корабът отплава! Тези думи дадоха начало на втория ден от образователното пътешествие към остров Св. Анастасия. Има ли там заровено пиратско съкровище и какво е запазено в малката манастирска църква, носеща името "Успение Богородично"? Тези въпроси развълнуваха учениците и събудиха изследователския им дух. След вкусния обяд и учебните занимания, децата преминаха успешно логическите предизвикателства, игрите за слотяване и екипност. А в края на деня заслужено получиха своите сетрификати за островитяни.

Несебър призова пътуващите в третия ден от лагера “България - Образователни маршрути”. Археологическият музей разкри любопитни факти за древна Месамбрия, нашите ученици влязоха в ролята на изследователи и пътешественици във времето!

Незабравим бе четвъртият ден, когато в Поморие петокласниците научиха повече за стария град Анхиало. В Музея на солта, чуха увлекателния разказ за основния поминък по тези земи, а в манастира "Св. Георги" пазителят на храма ги потопи в историята на светата обител и заедно с децата разтълкува десетте божи заповеди. В любимия Созопол децата разгледаха Етнографския музей и неповторимата архитектура на това вълшебно място! А уредничката на музея сподели, че цяло лято са имали посетители от други градове, но учениците от “Малкият принц” са най-любознателните и възпитани деца, които са им гостували!

Последната вечер беше вълнуваща с игрите "Моята супер сила е...", последвана "Това, което ценя в теб е...". Завършиха с дискотека и гледане на футболен мач. Утрото в петия ден започна с математика, преди лагерниците да се отправят към дома.

В очакване на много нови и вълнуващи предизвикателства в училище!

Успех в новия прогимназиален етап, петокласници!

Албум

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога