bgzh-CNenrutruk

Седмица на детската книга и изкуствата за деца

3 1 1 1 1 1 Рейтинг 3.00 (3 гласа)
Седмица на детската книга и изкуствата за деца

От 1967 г. по инициатива и решение на Литературния съвет на детската книга (УВВУ) всяка година един от популярните световни писатели пише послание към децата от целия свят

{socialbuttons} , а един от най-известните художници създава оригинален плакат за Международния ден на детската книга.

Книгата и срещата ни с нея е една приказка, която се разказва по целия свят. Тя пълни света с думи, знания, герои; тя кара света да се смее, удивлява, да получава щастие и радост.

Някога, когато даже няма да мислим за това, една от приказките ще се върне в нашия живот, предлагайки ни нестандартно решение на трудностите, които ще срещнем в своя житейски път.

На 2 април 1805 г. в Дания се е родил един от приказните вълшебници на перото – Ханс Кристиан Андерсен. Поколения наред го наричат „приказник“, защото вълшебството на неговия свят докосва всичко, което заобикаля човека – природа, животни, играчки. Той разказва като приказка историята на своя живот и няма човек по света, който да не познава и да не обича приказките на Андерсен. В негова чест рождения му ден поставя началото на Седмицата на детската книга и е обявен за Международен ден на детската книга.

Преди 70 години, на 6 април 1943 г., Америка става родина на една уникална книга – „Малкият принц“. Скоро след това е преведена на много езици, включително и японски и започва пътешествието си по света. Запленен от романтиката на полетите, Екзюпери представя по убедителен и въздействащ начин идеите на човешния живот. От позицията на своята мъдрост и днес Малкият принц ни учи, че „Най-хубавото се вижда само със сърцето“ и великите неща са всъщност прости...

Седмица на детската книга и изкуствата за деца - 3.0 out of 5 based on 3 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога