bgzh-CNendekkrutrukuz

Среща с френски писател в училище

0 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 гласа)

На 24 октомври, учениците от училище „Малкият принц“ имаха възможността да се срещнат с френския писател на детско-юношеска литература Оливие Даниел.

{socialbuttons}

Г-н Даниел е за първи път в България по покана на Френския културен институт и естествено, отдели няколко часа да се срещне с малките си почитатели от нашето училище. Автор е на множество кино сценарии, оригинални продукции и серията детски книжки „Непобедимите“. Неговата творба „Les Imbattables aux Jeux Olympiques“ бе включена в миналогодишното издание на тристранния проект „Четене на два гласа“, в който взеха участие деца от България, Франция и Белгия.

Срещата мина емоционално, с много въпроси от страна на учениците от VІ и VІІ клас, които имаха уникалната възможност да се докоснат до литературния талант на г-н Даниел. Провокирани от писателя, децата откриха сърцата си и споделиха своите мечти, както и своите лични литературни предпочитания. В края на визитата си г-н Даниел посети и по-малките ученици от ІІ „а“ клас, които го изненадоха приятно с песента за вълшебните думи , а след това благодарение на него ги научиха и на френски език.
Децата от „Малкият принц“ си взеха довиждане с г-н Оливие Даниел с пожелания за нови срещи във Варна или в .... Париж!


Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога