bgzh-CNendekkrutrukuz

VІIІ Математическо състезание "Малкият принц"

4.5142857142857 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.51 (35 гласа)
Математическо състезание "Малкият принц"

Регионално математическо състезание „Малкият принц“ за първа година е национално.

{socialbuttons}

За да покажат креативност, логическо мислене и творчески способности, от регистрираните 448 участника, във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” се явиха 176 деца от Подготвителни групи/класове на 28 детски градини и 267 ученици от І до ІV клас на 31 училища от регион Варна. От София и областта участват дистанционно още 50 ученици, включени по програмата „Заедно в час“ на фондация „Америка за България“.

Състезанието за талантливи математици тази година е посветено на 70-годишнината от създаване на поетичната история за звездния Малък принц и 70 години от безсмъртието на нейния автор - Антоан дьо Сент-Екзюпери. Затова и героите на „Малкият принц“ намират място сред цифровите изрази и аритметичните действия и водят състезателите към последната творческа задача, която носи най-голям брой точки. За първи път всеки състезател, заедно с Удостоверението за участие, получи и значка „Приятел на Малкият принц“.

Предлагаме Ви да се запознаете с решенията на задачите тук:

Задачите на подготвителен клас
Задачите на първи клас
Задачите на втори клас
Задачите на трети клас
Задачите на четвърти клас

Резултати и класиране можете да видите тук:

Резултати подготвителен клас
Резултатите на първи клас
Резултатите на втори клас
Резултатите на трети клас
Резултатите на четвърти клас

Наградени участници от VІIІ Математическо състезание "Малкият принц" 2014г.

Наградени участници

Награждаването на призови места и връчване специалната номинация на “Малкият принц“ ще се проведе на 20 май 2014 г., от 17:00 часа, в зала „Вапцаров“ на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“. Предвидени са ваучери за посещаване на Лятно училище “Малкият принц“ и школите “Математика”, “Фоточетене“, “Суперпамет“, “Интелект“ и “Мозъчни карти“.

Празникът на математиката завърши със спортна анимация, музикални и забавни игри, и с пожелание за нови срещи през летните месеци в училище „Малкият принц”.


VІIІ Математическо състезание "Малкият принц" - 4.5 out of 5 based on 35 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога