bgzh-CNendekkrutrukuz

Приключенията

0 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 гласа)

Аз, ти, ние – част от природата

Неусетно изминаха пет дни, през които децата от Лятно училище „Малкият принц” се потопиха в чудния и необятен свят на природата. Неочаквани предизвикателства и много игри владееха голяма част от времето на групата. Всички научиха повече за историята на хартията и спасяването на дърветата.

Децата заедно моделираха представители на флората и фауната, съставяха кръстословици и решаваха главоблъсканици. Често употребяваха думите: разделно събиране, опазване и рециклиране. Седмицата завърши с пикиник сред природата и спомени от плуването, тениса, конната езда, часовете по английски език и виртуалните занимания.



Варна - перлата на Черно море

Темата за нашия роден град Варна събра децата от лятното училище на кораба на мечтите. Ваканционните приключения започнаха с разходка край морския бряг. Там малките пътешественици оставиха своите следи по пясъка и събраха колекция от миди. Всяка от тях разказа своята чудна подводна приказка върху художественото пано „Морското дъно“.

Машината на времето заведе децата в музея за история на стара Варна, където научиха любопитни факти, свързани с миналото на нашата морска столица. Почитателите на изкуството с радост се включиха в детското караоке „Ах, морето“, ателието „Бисерна мида“ и драматизацията на творбата от Валери Петров „Лили на морското дъно“ . Цар Нептун пожела на всички попътен вятър в страната на лятното слънце и веселите ваканционни дни.


Вълшебна приказка

Имало едно време... С тези вълшебни думи започна пътешествието на децата от лятното училище в чудния свят на приказките. Там се срещнаха с любими герои, които им откриха тайната рецепта за създаване на интересни приказки. Тя се оказа много лесна: оригинална идея, забавни герои и щастлив край. Децата разказваха приказки с езика на музиката, танца, изобразителното и театралното изкуство. Получиха покана за участие в тържествения дворцов бал. За да се представят добре, научиха етикета в царския палат и естетиката на кулинарното изкуство. Малките принцове и принцеси се преоблякоха, гримираха и превъплътиха в любими герои. Нашата вълшебна лятна приказка завърши с щастлив край – много забавления, танци и весели игри.


Пътешествие до Италия

Завърши едноседмичното приключение „Пътешествие до Италия“ към Лятното училище в „Малкият принц“. Времето преминаваше вдъхновено за децата, които се забавляваха с темите: „Разпознавам Италия“, „От Пинокио до Графиня Череша“, „Героите на Родари оживяват от плодове и зеленчуци“.

Детските усмивки озариха и заниманията по тенис, плуване и конна езда. Много думи на английски и италиански език прозвучаха в „Малкият принц“. Чудесни спомени останаха от виртуалните пътувания и карнавала с венециански маски. Вълнуващи бяха и моментите прекарани в конната база. Съвместно с инструкторите, децата яздеха красивите коне извисили поглед над човешкия ръст.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога