bgzh-CNendekkrutrukuz

Прием в подготвителен клас

4.8 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.80 (20 гласа)
Частна детска градина

Частно езиково училище "Малкият принц" за първа година обявява прием за 6-годишни деца в подготвителен клас.

{socialbuttons}

Какво провокира тази инициатива – въпрос, с който се обръщаме към директора, г-жа Татяна Петрова.

В юбилейната 2014/2015 учебна година, обявяваме прием за деца в подготвителен клас, на които да дадем шанс за бърз старт в училищната подготовка, ограмотяване и придобиване на социални умения. Създаваме условия за толерантно общуване, упражняване в добри маниери и етикет. Идеята е да изградим стимулираща среда на материалния и духовния свят на децата, обогатяваща детските сетива творческа атмосфера; да създадем благородна, градивна конкуренция с възпитаниците от подготвителна група в Частна детска градина „Малкият принц“ с цел – по-бърза адаптация и покриване стандартите на нашето училище.

Може би е подходящо да споделите резултати и стандарти в работата на „Малкият принц“?

Прием в подготвителен клас в Частно училище "Малкият принц"

Тази година, децата завършващи подготвителна група в Частна детска градина „Малкият принц“ , показват много високи резултати при диагностициране на знания, умения и компетенции. Показват много висока степен на психологическа готовност и учебни постижения, емоционална интелигентност и владеене на поведението. Провокацията на детската любознателност, игровите и забавни интерактивни методи, вдъхновяват децата и с радост представяме випуск от 30 деца, които могат да четат и да пишат, всички, без изключение. Началната езикова грамотност е задължително условие за детската градина и подготвителен клас, за да осъществим функционална грамотност по изискванията на PISA , още от началните класове.

Осъществявайки приемственост между детска градина и начално училище, установихме, че децата, които не четат с лекота и с разбиране на прочетеното, имат проблеми с текстовите задачи по математика. Негативните емоции на първокласниците оставят трайни следи в детската психика и много често предопределят нагласите и желанието за учене години напред.

Много често за Вашето училище, програми, методи, форми, учители се поставя определението уникалност?

Прием в подготвителен клас в Частно училище "Малкият принц"

Да, защото преди 22 години първи приехме предизвикателството да сме, различни, търсещи, смели, творчески...уникални! Уникални и адаптивни сме и сега, с още по- висок професионализъм – оригиналът е един!

Програмите за ограмотяване в „Малкият принц“ са разработени от специализиран екип, познаващ детската психика, възможностите и потребностите на всяка една възрастова група от 3 до 7-годишна възраст. Изследвайки индивидуалните потребности на всяко дете, съобразявайки се с потенциала и изискванията на новото, модерно поколение, ние провокираме, стимулираме и насърчаваме талантливи, можещи, търсещи и любознателни деца.

Новият подготвителен клас ще бъде с целодневна организация на режима, но със специфично учебно съдържание на бъдещи ученици. Програмата е балансирана, ритмично се редуват интелектуални, емоционални, изследователски, динамични учебни дейности и игри. Работим за формиране на самостоятелност и пълно разгръщане творческия потенциал на всяко дете. По този начин гарантираме плавен преход към организацията на дневния режим в първи клас, както и успешно адаптиране към семейството на Частно езиково училище „Малкият принц“.

До колкото разбирам Вие имате авторска програма за ограмотяване още от 3-годишна възраст. Защо трябва да се чете от най-ранна възраст?
Този въпрос задавам на Надежда Йорданова – научила да четат 18 деца, в четвърта група и бъдещ учител в подготвителен клас.

Прием в подготвителен клас в Частно училище "Малкият принц"

Изследванията на много педагози и психолози, а и наблюденията в практиката показват, че децата твърде рано проявяват интерес към ученето и по-специално към четенето и писането. Ранно четящите деца /преди седемгодишна възраст/ постигат по-добри резултати в училище.

Ранното четене има положително значение за развитието на интелекта, езика, социалното и емоционалното израстване на детето. Будните деца по-лесно се адаптират, по-информирани са и имат повече знания от децата, които не умеят да четат преди постъпването си в първи клас.

Финални думи, г-жо Петрова?

Частно езиково училище „Малкият принц“ подготвя 20-та юбилейна, учебна година и очаква своите първи кандидати за подготвителен клас.

Традицията продължава! Каним родители-партньори, търсещи най-доброто за своите деца. Каним жизнерадостни, любознателни, будни деца, за да им разкрием тайните на “Малкият принц”, за да пътешестваме заедно по планетите на добротата, приятелството и красотата!
Очакват Ви учители професионалисти, творци, отдадени с любов на децата!

Интервю: Вили Ангелова

Прием в подготвителен клас - 4.8 out of 5 based on 20 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога