bgzh-CNendekkrutrukuz

Песента на чекръка

03Сеп2014

Песента на чекръка

 3189  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Сугестопедично четене в Училище "Малкият принц"

„Песента на чекръка продължаваше в ушите ми, а в още трептящата вода виждах как трепти слънцето. - Жаден съм тъкмо за тази вода - каза малкият принц, - дай да пия... „

{socialbuttons}

Сугестопедични школи "Суперпамет" и "Фоточетене" се оказаха точно този извор на вдъхновение, нови приятелства и споделена радост от преодоляване на интелектуални предизвикателства за деца и възрастни, които някога са били деца.

За първи път "Малкият принц" намери нови приятели в град Бургас. Обучението се проведе от 11 до 29 август. Участие взеха 42 души в четири различни възрастови групи. Най-малките участници от 4 до 6 годишна възраст се научиха да четат неусетно-чрез песнички, игрови подходи, сглобявайки своята първа книжка „Влакът на животните“, чийто автор е създателят на сугестопедията проф. Георги Лозанов.

Децата от 9 до 12 годишна възраст усъвършенстваха базови умения-обем и разпределеност на вниманието, слухова, зрителна и моторна памет, концентрация и умения за логическо мислене. Запознаха се със „Шесте мислещи шапки“ на Едуард Де Боно и различни мнемотехники за суперпамет на Игор Матюгин и Тони Бюзан.

Тийнейджъри и възрастни развиха своите метачитателски умения за скоростно и фоточетене. Читател-спринтьор разви скорост над 4000 думи в минута, като възпроизведе текста над 65%! Всички участници получиха своите сертификати, но това бе само началото на ежемесечните срещи в гр. Бургас!


Веселина Дамаскова

Казвам се Веселина Дамаскова. В училище „Малкият принц” ….точната дума не е работя или трудя, а творя, играя, забавлявам се и вдъхновявам като начален учител.

Вижте още

Песента на чекръка - 5.0 out of 5 based on 5 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога