• Последни събития
  • Иновативно училище
  • Английски език
  • icon Акценти
  • Франкофония
  • Най-четени
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Месец януари с пети клас

03Фев2015
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Месец януари с пети клас в Частно училище "Малкият принц"

Край на годината, край на ваканцията, край на първи учебен срок? Свързано с контролни, оценки, малко тъга по почивните дни... ? Не и за учениците от V клас от училище “Малкият принц”!

Месец, изпълнен с вълнуващи проекти, екипна работа, посещения на интересни места… Часовете по френски език през месеца бяха под вкусния надслов “Френски специалитети”. Запознахме се с емблематични френски ястия, начина им на приготвяне, а краят на темата бе повече от чудесен - дегустация!

С усмихнатата си учителка по история и география малките изследователи подготвиха истинско “дърво на зимните празници”. И както топлината събира хората, така и децата неусетно измайсториха заедно не само красива, но и полезна украса на класната си стая.

Да се запознаваш със синоними, омоними, пароними и антоними се оказа забавно, когато учиш в …. Детско-юношеския отдел на Регионалната библиотека. Посещението на петокласниците в библиотеката в часовете по Български език и литература им даде възможност да приложат своите знания за езика на практика и да прекарат заедно незабравими минути в обкръжението на най-големите им помощници - книгите!

Работата по международния проект “Eurobalades” продължава с пълни сили и през зимните месеци. Малко студеното януарско слънце не изплаши младите фотографи, които с много любознание и талантлив фотографски поглед запечатваха историческото и културно наследство на нашия град.

Ех, да си петокласник ….


Месец януари с пети клас - 5.0 out of 5 based on 5 votes