bgzh-CNendekkrutrukuz

142 години от обесването на Васил Левски

4.5 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.50 (2 гласа)
Ученици четат от тефтерчето на Левски в Частно училище "Малкият принц"

Ученици четат от тефтерчето на Левски в памет на великия българин {socialbuttons}

"Сбогом, мила, кой знай дали щеш ме видиш вече жив. Но, драга, не щеш ме забрави, ако падна аз убит. Сал за тебе мисля, мамо, и се готвя за боя. Пред вразите ни рамо с рамо във кръв ще се облея...”

С припомняне на най-съкровените мисли и чувства на Апостола, съхранени в неговото знаменито тефтерче, бе отбелязана 142-годишнина от обесването на Васил Левски в Училище “Малкият принц” и Гимназия “Екзюпери”. В специално радиопредаване прозвучаха някои от записките на великия българин.

"Излязох аз из одаята душевно много сокрушен. Но где, към кого аз да тръгна? Кой може да ме утеши? Към кой мъдрец да се обърна със съвет да ми се яви?"

Своето уважение и преклонение пред Левски и неговото дело учениците от ЧОУ “Малкият принц” изразиха с посещението си на паметника в Морската градина. Там те рецитираха стихове и поднесоха цветя.

С присъствието си на паметната плоча на Апостола в кв. "Левски" гимназистите от ИТ гимназия “Екзюпери” станаха част от градското отбелязване на годишнината по повод смъртта на великия българин.


142 години от обесването на Васил Левски - 4.5 out of 5 based on 2 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога