Със заповед на Кмета на Община Варна учебните занятия се преустановяват от утре, 22 януари (вторник) до 29 януари (вторник) - включително. Детската градина ще работи с непроменено работно време.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

142 години от обесването на Васил Левски

4.5 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.50 (2 гласа)
Ученици четат от тефтерчето на Левски в Частно училище "Малкият принц"

Ученици четат от тефтерчето на Левски в памет на великия българин

"Сбогом, мила, кой знай дали щеш ме видиш вече жив. Но, драга, не щеш ме забрави, ако падна аз убит. Сал за тебе мисля, мамо, и се готвя за боя. Пред вразите ни рамо с рамо във кръв ще се облея...”

С припомняне на най-съкровените мисли и чувства на Апостола, съхранени в неговото знаменито тефтерче, бе отбелязана 142-годишнина от обесването на Васил Левски в Училище “Малкият принц” и Гимназия “Екзюпери”. В специално радиопредаване прозвучаха някои от записките на великия българин.

"Излязох аз из одаята душевно много сокрушен. Но где, към кого аз да тръгна? Кой може да ме утеши? Към кой мъдрец да се обърна със съвет да ми се яви?"

Своето уважение и преклонение пред Левски и неговото дело учениците от ЧОУ “Малкият принц” изразиха с посещението си на паметника в Морската градина. Там те рецитираха стихове и поднесоха цветя.

С присъствието си на паметната плоча на Апостола в кв. "Левски" гимназистите от ИТ гимназия “Екзюпери” станаха част от градското отбелязване на годишнината по повод смъртта на великия българин.


142 години от обесването на Васил Левски - 4.5 out of 5 based on 2 votes

Подобни събития