bgzh-CNendekkrutrukuz

Празник на Франкофонията

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Празник на Франкофонията в Частно училище "Малкият принц"

Тази вечер сцената оживя във френски дух и поднесе наслада на франкофонската публика. {socialbuttons}

Вече 20 години училище “Малкият принц” отбелязва Празника на Франкофонията. Споделящи ценностите, които ни завеща Антоан дьо Сент-Екзюпери, учениците от прогимназията поднесоха истински спектакъл на публиката в зала “Вапцаров”. На сцената оживя жизнения път на Екзюпери, а неговата “Молитва” ни припомни вечните истини и ни накара да се вгледаме отново в себе си.

Най-малките франкофони от V клас поднесоха избрани моменти от книгата “Малкият принц”, пресъздадени с много творчество и красота. Малкият принц, Розата и Лисицата оживяха и ни пренесоха в незабравимите от малки и големи страници. Шестокласниците решиха да ни представят един час по френски език, в който “Тримата мускетари” намери своя нов прочит, чисто “по детски” и накараха публиката да се пренесе в епохата на Луи ХІІІ.


И тъй като няма бивши франкофони, кулминацията на спектакъла бе въплъщението на деветокласниците от IT Гимназия “Екзюпери”, които с много хумор, талант и настроение представиха тяхната визия за френската култура и дух.

Официални гости на празника бяха г-жа Албена Павлова от Дирекция “Образование” към Община Варна, г-жа Нели Шотова, верен приятел и съмишленик във франкофонския проект “Четене на два гласа” и г-жа Гергана Василева, представител на Зоологическа градина, Варна.

До следващия Празник на Франкофонията, приятели на френския език и култура!

Празник на Франкофонията - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога