Със заповед на Кмета на Община Варна учебните занятия се преустановяват от утре, 22 януари (вторник) до 29 януари (вторник) - включително. Детската градина ще работи с непроменено работно време.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

В деня на Благовещение

27Мар2015
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
В деня на Благовещение с Частно училище "Малкият принц"

В деня на Благовещение учениците от 5 клас на ЧОУ "Малкият принц" посетиха храма "Свети Николай" и музея на Възраждането.

Своеобразните уроци на открито са свързани с изучаването на българските фолклорни празници и историята на родния край в часовете по литература и история.

Увлекателната беседа на отец Василий в храма "Свети Николай" провокира у петокласниците размисли за смисъла на човешкия живот, за моралните ценности и силата на духа. Така представата за Благата вест се свърза с познатите на децата митологични и библейски мотиви за сътворението на света и човека.


Изключителен интерес предизвика възрожденската класна стая в музея на Възраждането, където учениците имаха възможност да седят на дървени пейки, да пишат на пясък и да видят калем. Разказът за възрожденската взаимоучителна метода развълнува петокласниците, които оживено дискутираха начина на обучение в българското училище от средата на 19 век.

Децата научиха и важни факти от историята на град Варна, разгледаха уникални експонати като личната сабя на Хаджи Димитър и се пренесоха в автентичната атмосфера на Българското възраждане.

В деня на Благовещение - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Подобни събития