bgzh-CNenrutruk

В деня на Благовещение

27Мар2015
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
В деня на Благовещение с Частно училище "Малкият принц"

В деня на Благовещение учениците от 5 клас на ЧОУ "Малкият принц" посетиха храма "Свети Николай" и музея на Възраждането. {socialbuttons}

Своеобразните уроци на открито са свързани с изучаването на българските фолклорни празници и историята на родния край в часовете по литература и история.

Увлекателната беседа на отец Василий в храма "Свети Николай" провокира у петокласниците размисли за смисъла на човешкия живот, за моралните ценности и силата на духа. Така представата за Благата вест се свърза с познатите на децата митологични и библейски мотиви за сътворението на света и човека.


Изключителен интерес предизвика възрожденската класна стая в музея на Възраждането, където учениците имаха възможност да седят на дървени пейки, да пишат на пясък и да видят калем. Разказът за възрожденската взаимоучителна метода развълнува петокласниците, които оживено дискутираха начина на обучение в българското училище от средата на 19 век.

Децата научиха и важни факти от историята на град Варна, разгледаха уникални експонати като личната сабя на Хаджи Димитър и се пренесоха в автентичната атмосфера на Българското възраждане.

В деня на Благовещение - 5.0 out of 5 based on 4 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога