bgzh-CNendekkrutrukuz

Meeting House

27Мар2015

Meeting House

 2625  

4.8333333333333 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.83 (6 гласа)
В деня на Благовещение с Частно училище "Малкият принц"

Събитието, което протече през целия ден за най-малките ученици от училище „Малкият принц“ 1ви и 2ри клас, беше участие в Meeting House на тема „Етикет, маниери и общуване в ресторанта“. {socialbuttons}

В Рим бялата роза била символ на храбростта. Цветето се е смятало за символ на мълчанието и когато се е водел важен разговор, на масата се поставяли бели рози. Запазил се е изразът Sub rosa dictum (казано под роза). С интерес учениците поставиха направените рози на масите за хранене и си обещаха: „Да казват под роза“ (да спазват тишина).

По време на обедното хранене учениците се научиха как културно да похапват банан на официално събитие или културно мероприятие. С желание се включиха и запомниха как красиво да изрязват кората и да набождат с вилица парченцата от плода. Също така научиха как да подреждат естетично масата за хранене според етикета, къде стоят приборите и салфетката.

По време на следобедна закуска учениците слушаха беседа представена от медицинското лице на училището за здравословно хранене. Научиха колко пъти да сдъвкват приетата храна, как да държат приборите за хранене, какво се случва в организма им, когато поемат храна, за какво ни е необходима тя и какво получаваме от нея. С много положителни емоции и изобилие от нови знания за културата на хранене премина днешният ден.

Meeting House - 4.8 out of 5 based on 6 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога