Със заповед на Кмета на Община Варна учебните занятия се преустановяват от утре, 22 януари (вторник) до 29 януари (вторник) - включително. Детската градина ще работи с непроменено работно време.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Световен ден на книгата

23Апр2015
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (7 гласа)
Световен ден на книгата в Частно училище "Малкият принц"

С участие в Маратон на четенето, организиран от отдел "Изкуство" на Регионалната библиотека "П. Славейков", учениците от Частно училище "Малкият принц" отбелязаха Световния ден на книгата и авторското право.

В уютната атмосфера на читалнята Маратонът на четенето започна с авторски клип на петокласничките Виктория Ковачева и Елина Боянова по мотиви от книгата "Матилда".

Оживено, непринудено и с творчески плам децата споделиха своите впечатления от любими книги, прочетоха редове от тях, обсъждаха герои и приключения. Интересът на децата бе провокиран и от изненадите на любезните домакини - създаване на "дърво на четенето" със специални цветни листчета, на които учениците дадоха свои определения за четене.

Вкусните бонбони за почерпка бяха нетрадиционни, защото имаха прикрепени послания за книгата и нейното място в живота на хората. Участниците в инициативата получиха специални значки със знака на традиционния вече Маратон на четенето.

Емоционален и силен беше финалният акцент на срещата- клипът на Виктория Пантелеева и Мила Първанова от 5 клас по мотиви от книгата "Чарли Чаплин". С него те спечелиха през месец ноември 2014 г. първо място в националния конкурс "Моята любима книга, представена със средствата на новите технологии".

За своето активно участие в Маратона на четенето учениците от ЧЕУ " Малкият принц" получиха специална грамота.

Световен ден на книгата - 5.0 out of 5 based on 7 votes