• Последни събития
  • Иновативно училище
  • Английски език
  • icon Акценти
  • Франкофония
  • Най-четени
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Любители на хубавата книга и френския език

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Четене на два гласа в Частно училище "Малкият принц"

Франкофонският проект “Четене на два гласа” бе закрит днес в присъствието на г-ца Стефани Дюмортие - представител на Френския културен институт в България.

Частно езиково училище “Малкият принц” традиционно вече седма година работи по тристранния франкофонски проект “Четене на два гласа”. Литературното предизвикателство под шапката на Община Варна, както и на Северен департамент, Франция събира деца и възрастни франкофони, любители на хубавата книга и френския език.


Тазгодишната тема бе “Рожден ден”, изключително подходяща за 20-годишния юбилей на училище “Малкият принц”. В продължение на четири месеца учениците от VІ “а” клас работиха и се забавляваха “по френски” заедно с г-жа Нели Шотова - верен приятел на училището. Разгледаха интересната тема за рожден ден - подготовка, украси, игри… Днес в училище посрещнахме г-ца Стефани Дюмортие - представител на Френския културен институт в България, която проведе гласуването за любима книжка. Нашите ученици имаха уникален шанс да участват заедно със своите съученици от Франция и Белгия в избора на Най-добра детска френска книга за 2014 година!

На 15 май ще се проведе официалното закриване на проекта, в присъствието на ученици от четирите варненски училища - участници в проекта. Очакват ни приятни френски емоции в Морската градина от 15:00 часа! Заповядайте на събитието и вие - приятели на френския език и на хубавата книга!

Любители на хубавата книга и френския език - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Подобни събития