bgzh-CNendekkrutrukuz

По пътя на детското въображение

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
По пътя на детското въображение с Частно училище "Малкият принц"

Откриването на Юбилейна изложба на 22.05.2015 г. бе съпътстващо събитие по повод 20-ия рожден ден на училище “Малкият принц” и 1 юни - Деня на детето. {socialbuttons}

Във фестивалните пространства на ФКЦ - Варна бяха подредени около 50 детски творби. Изпълнени с разнообразие от изобразителни техники като графични рисунки, акварел, темпера, линогравюра, картините на малките творци разкриха чудновати мечти, фантазии, пътешествия в света на изкуството.

В Международния проект “Eurobalades”  по-големите възпитаници на училището удивиха с впечатляващи умения в пресъздаването на емблематични за града ни сгради и места като “Катедралата”, ”Часовникът”, ”Операта", ”Варненското златно съкровище" и др. Изкуствоведката Йорданка Манева изтъкна графичната яснота в творбите на Изабел Пантелеева, Леа Райкова, Александра Спасова, Денис Аблам и др., сложността в изпълнението, отношението към детайлите, композиционната лекота и разнообразието при пространствените решения в линогравюрите им. В акварелната техника г-жа Манева изтъкна лекотата и финеса при акварелното градиране и цветовите гами в работите на Катерина Стайкова, Анжелика Павлова, Милица Капралова, Татяна Маргитина, Кристияна-Мария Кръстева, както и индивидуалния почерк в изграждането на творби чрез техниката на температа в работите на Наталия Ангелова, Радина Бакърджиева, Алиса Михайлова, Елица Станиславова, Марго Дралчева, Павлин Надворни, Матей Атанасов и др. Изящни графични рисунки ни показаха Елена Булер, Нора Караславов, Ана-Мария Мирославова.


Детска радост и приятелство показват в композициите си Полина Виденова, Андреа Кючукова, Пресияна Хикова. Устремът и любознателността в детския свят ни разкриват най-малките художници Ивелин Димитров и Калоян Кръстев. В раздел "Пластика" за своите творчески търсения бяха отличени Лора Пандова, Матей Вълчев, Калоян Пандов, Мария Димитрова. Всички участници и гости на събитието получиха подарък - каталог “Малките художници на Варна” - албум с детско творчество, който се издава от училище “Малкият принц” всяка година. Г-жа Татяна Петрова поздрави малките художници и техните учители за творческия дух и устрем в областта на изкуството. Тя сподели, че творческите търсения на възпитаниците на училище "Малкият принц" не стихват вече 20 години и продължават да привличат нови бъдещи таланти!

Юбилейна книжка
"Малките художници на варна"

Юбилейна книжка
"20 години Частно езиково училище Малкият принц"

Вижте юбилейната галерия

По пътя на детското въображение - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога