bgzh-CNendekkrutrukuz

Празничен концерт за 24 май

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Празничен концерт за 24 май - Частно езиково училище "Малкият принц"

В навечерието на 24 май, тържествено отбелязваме празника на първоучителите и просветителите на целия славянски род - светите братя Кирил и Методий. С вълнение изпращаме абитуриентите от Випуск 2016 на Гимназия “Антоан дьо Сент-Екзюпери”. По традиция връчваме годишните отличия на изявили се ученици от училище “Малкият принц”.

{socialbuttons}

В духа на предстоящия празник, гимназистите представиха своите проекти, свързани с духовното пробуждане и вечния стремеж на българския народ към усъвършенстване чрез слово, образование и наука. С цитати от класически литературни произведения, учениците славиха непреходността на писанато слово, силата на думите и духа, приноса ни в духовната съкровищница на Европа. С посланието на старобългарската азбука: "Помни буквите, учи се да говориш!" и с кратки откъси от “За буквите”, емоционално разказаха за значението и високата духовна стойност на славянската писменост в борбата за отстояване на народността ни. Десетокласниците предадоха завета на Майстор Кольо Фичето, звучащ актуален и днес: “...помежду си не градете толкоз дувари, дето да ви делят, ами повече мостове да ви събират…Правете, струвайте, оставете по нещо!” Осмокласниците с вдъхновение прехвърлиха моста на годините и разчетоха посланието на Антоан дьо Сент-Екзюпери: Господи, аз моля не за чудеса и не за миражи, а за силата на всеки ден. Научи ме на изкуството на малките крачки.”

Всяка година особен и вълнуващ акцент на годишния концерт са номинациите на честта, символ на ценностите на училищната ни институция. “Рицар на книгата”-отличие за най-четящ ученик заслужи десетокласникът Филип Златанов. Наградата за “ Етично и толерантно поведение” бе връчена на Бояна Гуцанова от Vа клас, а за “Креативност и творчество” на Валерия Кара от Vб клас. “Рицар на честта” стана Ангел Симеонов от IVа клас, с титлата “Войн на светлината” се окичи Петър Атанасов от Х клас. С фанфари бяха обявени и отличниците на випуска - седмокласниците Веселин Димитров, Мария Стоянова и Янко Станев. Колективни награди за екипна работа спечелиха Александр Рязанцев, Теодор Петров, Давид Камбуров и Цветан Георгиев Vа клас, за проекта им “Париж в миниатюри”, както и шестокласниците Антонио Христов, Малгоржата Кастро, Никола Иванов и София Василенко за работа по международния проект “Eurobalades”. Наградната статуетка “Златната ръчичка” за изобразително изкуство тази година спечелиха две четвъртокласнички - Алиса Николова и Полина Виденова, а седмокласникът Еди Баръмов ще получи своя приз на откриването на благотворителната изложба в галерия “Папийон”.

Гостите на събитието - г-жа Албена Павлова от Дирекция “Образование” към Община Варна, г-жа Аглая Даскалова, собственик на рекламна агенция “Диавели”, проф. д-р Пламен Братанов - катедра Индустриален дизайн към Технически университет - Варна, доц. Д-р Илко Тодоров от Икономически университет - Варна и г-жа Калия Йорданова връчиха номинациите на отличените ученици, поздравиха ги и им пожелаха нови успехи.

На финала, изпратихме Випуск 2016, с представяне на последния им успех - трето място на Националната олимпиада по информационни технологии и инициативата им за благотворителност в полза на децата, страдащи от муковисцидоза. Всеки зрелостник е уникална, неповторима личност и получи вниманието и аплодисментите на гостите от залата. Директорът на гимназията обяви “Отличници на випуска през целия курс на обучение”: София Рахмани - бъдещ лекар и Кристиян Димитров, приет в University of Surrey - четвъртият в ранглистата на университетите във Великобритания. Представи бъдещите студенти по промишлен дизайн, информационни технологии и изкуства. Специалната номинация за “Вярност към ценностите и традициите на “Малкият принц” официално бе връчена на семейство Павлови, които за втори път споделят и съпреживяват 16-те години израстване на своето дете с грижите и професионализма на нашия екип. С благодарност за доверието към всички родители, защото “Създаваме личности на успеха ЗАЕДНО!”
Честит празник!

Празничен концерт за 24 май - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога