bgzh-CNendekkrutrukuz

Изследователска експедиция

4.4285714285714 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.43 (7 гласа)
Изследователска експедиция - Частно Училище "Малкият принц"

Поредната тема от щурото лято с “Малкият принц” бе посветена на откривателството, на любопитството, на експерименталното творчество и креативност.

{socialbuttons}

Седмицата започна с посещение на природен парк “Златни пясъци” и разходка по образователния интерактивен маршрут “Песента на гората”. Децата имаха възможност да опознаят птичето царство и песните на често срещаните птици в парка. В посетителския център, децата се запознаха с различните видове птици и проведоха беседа на тема “Защитени растителни и животински видове и опазване на биоразнообразието”.

Следващото предизвикателство за малките изследователи бе в грънчарско ателие, с. Генерал Кантарджиево. Всяко дете имаше възможност да изработи авторска фигура от глина, да се запознае с историята на грънчаското изкуство и начините за направа на различни изделия от глина. Разбира се, имаше и много игри сред природата, в автентична битова обстановка.

Интересно преживяване за децата бе пътуването с влак и ферибот до гр. Белослав, при посещението на Музея на стъклото. Децата разгледаха стари машини за автоматично и полуавтоматично серийно произвоство на чаши и бутилки, витражната зала, стъклената река, керамичния мост на желанията, и имаха възможност на живо да видят изработка на фигури от стъкло.

През цялата седмица, в експерименталната работилничка децата твориха най-различни “нещица”: от материали, които не се разграждат в природата и с помощта на бързопоникващи семенца, ненужните пластмасови бутилки, кутийки и други опаковки се превърнаха в красиви “тревичковци” - пирати, принцеси, извънземни, каубои. От солено тесто сътвориха фигури, бижута, магнитчета, като най-голямото предизвикателство за децата бе да уцелят точната пропорцията вода:брашно:сол:олио, а най-атрактивната и емоционална част бе самото месене.

Изследователска експедиция - 4.4 out of 5 based on 7 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога