bgzh-CNendekkrutrukuz

Празник на буквите

24Фев2017

Празник на буквите

 3380  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Празник на буквите

С директно включване от Детско радио „Буквалан”, първокласниците от Частно езиково училище ”Малкият принц” споделиха новината на деня със своите родители и гости: „Ние вече сме грамотни!”.

От шест приказни радиостудиа, в рубриките „Радиогимнастика”, „Бърканица в приказките”, „Приказка за лека нощ”, под умелото ръководство на главния редактор Буквалан, малките радиоучастници редиха вълшебен низ от букви, думи, изречения и текст, участваха в езикови и литературни игри. В ролята на репортери върнаха родителите си в детските им спомени с интервюто „Детство мое”. Учениците бяха и актьори в радиотеатър по любима за много поколения приказка.

С вълнение децата поеха в ръце своя първи сертификат за грамотност и първата си читателска карта към Детския и средношколски отдел на Регионална библиотека “Пенчо Славейков”. Прогнозата за втория срок предлага чудесни възможности и за приказни пътешествия с новия им приятел по пътя на познанието – Читанката. Желаем на нашите първокласници попътен вятър на крилете на въображението, творчеството и знанието!

Празник на буквите - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога