bgzh-CNendekkrutrukuz

Избори за училищен парламент

29Сеп2017
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Избори за училищен парламент  - Частно езиково училище "Малкият принц"

По традиция в първите есенни дни децата от училище “Малкият принц” и гимназистите от IT Гимназия “Екзюпери” излъчват своите претенденти за уникалната структура на ученическо самоуправление - ученическия парламент.

За първа година управленската структура се обединява, като вицепрезидент е представител на Прогимназията, а президентът е излъчен от кандидатите на Гимназията.

В предизборната борба за вицепрезидент се включиха следните кандидати: Никол Кавлакова - V кл; Никола Христов - VIа кл; Ишита Котари - VIб кл; Георги Петров - VIIа кл; Паскоалина Даскалова - VIIб кл. Кандидатите акцентираха върху провеждането на още повече културни, благотворителни и спортни мероприятия в образователната институция.

Кандидатите за президент на училището бяха: Рафаел Велти - IX кл; Пламен Джамбазов - X кл; Юлиана Димитрова - XI кл; Ивайло Георгиев - XII кл. Предизборните цели на кандидат-президентите засегнаха в най-голяма степен провеждането на междукултурни събития, иновациите в езиковото обучение, както и важността за добри екипни взаимоотношения при управленската работа.

Изборите се проведоха в планетариума на ВВМУ “Н.Й.Вапцаров” със съдействието на доц. д-р Веселка Радева, която бе наш любезен домакин.

Кандидатите за президент и вицепрезидент имаха възможност отново да се обърнат към своите съученици и да предложат стратегиите си за управление на Училищния парламент. След кратък размисъл, учениците пристъпиха към вота.

Резултатите: с 61 гласа за вицепрезидент бе избран Георги Петров от VIIа кл. За президент с 50 гласа бе избран Ивайло Георгиев от XII кл. След полагане на клетва и благодарности за гласуваното доверие, Президентът на ученическия парламент покани своите доскорошни опоненти за съветници и декларира:
“Чрез мен, всеки от Вас е Президент"
Успех в работата на новия ученически парламент!

Избори за училищен парламент - 5.0 out of 5 based on 4 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога