bgzh-CNendekkrutrukuz

Детски проект „ТРАКИ, СЛАВЯНИ, ПРАБЪЛГАРИ”

1 1 1 1 1 1 Рейтинг 1.00 (1 глас)
Нашата историческа памет може да е и детски проект на тема „ТРАКИ, СЛАВЯНИ, ПРАБЪЛГАРИ”

В началото учебната 2012/13 година третокласниците за първи път разлистиха страниците на новия учебник по „Човек и общество” и разбраха, че той ще им помогне да разкрият тайните на нашето минало и на красивата ни природа. Да научат с колко много исторически и природни забележителности се гордее българския народ.

{socialbuttons}

На 08.10.2012 г. учениците представиха общо пет различни екипни проекта по темата. Освен познаване на историческия материал, децата представиха необичайни и оригинални идеи-макети на прабългарското знаме, глинено украшение с изображението на Мадарския конник, хартиени кукли с ликовете на славянски богове, „прабългарска” плочка със символа на хан Аспарух, „мечове” от Фанагория.

Най-ценното преживяване бе емоцията породена от контакта с учениците от 7. и 12. клас, които бяха жури на представянето. Дванадесетокласниците Виктор, Стоян, Бонита, Косара и Жан, както и Цветомир, Чавдар и Синтия от 7. клас предварително успокоиха притеснените малки ученици и им дадоха ценни съвети как да се представят пред публика, с какъв тон да говорят, как да овладеят „езикът на тялото”. Фотографи на събитието бяха Бонита и Храбрен.

Детски проект „ТРАКИ, СЛАВЯНИ, ПРАБЪЛГАРИ” - 1.0 out of 5 based on 1 vote
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога