bgzh-CNendekkrutrukuz

Летен спортен лагер Банско 2018

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Летен спортен лагер Банско 2018 - Частно училище "Малкият принц"

Величествената природа на три планини - Пирин, Рила и Родопи, наситените с емоции и адреналин дни от летния спортен лагер останаха незабравими за децата от училище “Малкият принц”.

В първата юлска седмица стартира Летния спортен лагер за учениците от I до IV клас на Частно езиково училище “Малкият принц”.

Приключението започна още преди пристигането в Банско, с посещение на Плиоценския парк край с. Дорково - най-голямото палеонтологично находище на Балканите. Децата бяха заинтригувани от експозицията на кости и вкаменелости, открити в местността, а истински ги впечатли реалистичната скулптура на мастодонт и аудиовизуалната диорама на фауната и флората на Балканите преди 5 милиона години.

През първия ден на лагера, младите планинари посетиха величествената Байкушева мура, която е почти връстница на България. След краткия преход следваха атракциите на Бъндеришка поляна - 400м. спускане по надуваема водна пързалка и “tubing” с гумени шейни.

Спиращи дъха гледки и много емоции предложи панорамната алея “Стъпалата” в град Разлог. Предизвикателството на 350-те стъпала бе преодоляно задружно от групата, а от площадката на 12-метровата кула на връх Голак се откри панорама към трите планини - Рила, Пирин и Родопите.

Кулминацията на екстремните предизвикателства бе рафтингът по река Струма. След оборудване с жилетка, каска, обувки и гребло, подробния инструктаж и тренировка на брега, учениците се разпределиха в четири отбора по лодките. Малките рафтъри преодоляваха бързеи и избягваха плитчини под вещото ръководство на инструкторите, състезаваха се и умело боравеха с греблата, усъвършенстваха работата в екип и се забавляваха във водните игри.

Емоциите продължиха и на въжения парк и спускането по тролей край рафтинг-базата.

Изненади и силни усещания очакваха децата при посещение на необлагородената пещера “Лепеницата” край Велинград. Едночасовият преход до пещерата по маркирана пътека, виеща се по поляните и горите на Родопите, предложи истинско докосване до богатствата на планината - кристален въздух, билки, горски плодове. Пещерата е достъпна само с водач и специална екипировка - ботуши, каска и челник, а изминаването на 400-метровия маршрут при неравен терен и постоянна температура от 10० С, бе истинско предизвикателство. Богата на сталагмити, сталактити и сталактони, пещерата разкри уникалната си красота, а невероятните форми и историите за тях предизвикаха въображението на децата и ги пренесоха в света на приказките.

В последния ден от лагера, учениците посетиха църквата "Св.Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" в с. Добърско - културен паметник на ЮНЕСКО и е един от 100-те български национални туристически обекта. Интересната беседа и стенописите предизвикаха множество въпроси, свързани с историята на село Добърско, лековитото аязмо и изграждането на храма.

Приключенията, преходите и екстремните атракции продължаваха ежедневно със спортни и забавни игри, водни емоции в закрития и отрит басейн. С последните лъчи на слънцето приключваха турнирите по футбол и баскетбол, а вечерите бяха запазени за весели диско партита, конкурси за таланти, танци и забавления и разбира се - дългоочаквания палатков лагер.

Благодарим на по-големите ученици и гимназистите, подкрепили дейностите в първата смяна на лагера и пожелаваме на всички ученици слънчеви августовски дни и до нови срещи през месец септември.

Летен спортен лагер Банско 2018 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога