Със заповед на Кмета на Община Варна учебните занятия се преустановяват от утре, 22 януари (вторник) до 29 януари (вторник) - включително. Детската градина ще работи с непроменено работно време.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Седмица на вкуса

03Окт2018

Седмица на вкуса

 480  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Седмица на вкуса - Частно училище "Малкият принц"

В частно езиково училище “Малкият принц” и IT Гимназия “Екзюпери” бе отбелязана Седмицата на вкуса

По традиция в средата на месец октомври малки и големи очакват с нетърпение едно от най-вкусните събития в училищния календар - Седмицата на вкуса. Празникът, роден във Франция преди 28 години, има за цел запознаване на младите хора с различните вкусове, привличане на вниманието към важни и наболели напоследък теми като пълноценното хранене, пилеенето на храна и устойчивото развитие на растителния и животинския свят.

Чрез кулинарната изложба на ястия от четирите краища на света, децата успяха да оценят различните вкусове, да опитат екзотични и непознати за самите тях до момента храни и да помогнат на деца в нужда. Част от събраните средства ще бъдат превърнати в дидактически материали в помощ на децата от Специалното училище с нарушено зрение “Проф. д-р Иван Шишманов”, кв.Аспарухово, Варна, а друга част - в естетизация на спортните съблекални в нашето училище. Със забавни игри и кулинарни предизвикателства към деца и техните родители бе изпъстрено петъчното събитие, което се превърна в чудесен завършек на учебната седмица!
До нови вкусни срещи, скъпи приятели!

Седмица на вкуса - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Подобни събития