bgzh-CNenrutruk

Международен проект "It's time to care"

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Международен проект - Частно училище "Малкият принц"

Първата международна среща по проект “It’s time to care” на програма Erasmus+ се проведе в град Пршеров, Чехия

Училище “Малкият принц” започва участието си в двугодишния европейски проект, посветен на разнообразни еко теми като алтернативни източници на енергия, запазване на биоразнообразието, опазване на водите и устойчиво развитие. В продължение на 24 месеца учениците от прогимназиалните класове ще изследват паралелно със свои връстници от цяла Европа наболели еко въпроси и ще търсят заедно решения

Първата проектна среща се проведе в град Пршеров, Чехия в периода 24-30 ноември с участието на всички държави - партньори. В разнообразните дейности, подготвени от любезните ни домакини, се включиха ученици и учители от Чехия, Латвия, Малта, Португалия, Финландия и разбира се, България. Българската делегация бе подготвила анализ на ситуацията в нашата страна по темата за устойчиво ползване на земите, биоразнообразието и застрашените растителни и животински видове. Учениците имаха възможност наравно със своите съученици и експерти от цяла Европа да разглеждат, експериментират и дискутират проблематиката за устойчиво използване на почвите. Разнообразната културна и образователна програма включваше посещения на екоцентрове, завод за пакетиране на биосертифицирани билки и подправки, музей на минното дело, както и невероятния интерактивен музей “Светът на технологията” в град Острава.

С много положителни емоции учениците се сбогуваха с новите си приятели, нетърпеливи да се срещнат отново на следващата проектна среща в Латвия през месец февруари. Училище “Малкият принц” вече подготвя своето домакинство на международния проект в началото на месец май 2019 г. с участието на 20 ученици и 18 преподаватели от цяла Европа, когато ще се разглежда темата за устойчивото използване на енергията и алтернативни енергийни източници.

Международен проект "It's time to care" - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога