bgzh-CNendekkrutrukuz

Масленица

08Мар2019

Масленица

 1649  

4.4285714285714 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.43 (7 гласа)
Математическо състезание - Частно училище "Малкият принц"

На 8-ми март отбелязахме не само Международния ден на жената, но и веселия руски празник - Масленица.

За пореден път учениците на ЧОУ “Малкият принц” демонстрират високо ниво на знанията си. Вероника Демидова от 5 клас и Милена Свечинова от 6 клас показаха отлични резултати на областния кръг на олимпиада по руски език и се класираха за национално ниво.

Знанията си и любов към езиците нашите ученици представят не само на изпити и олимпиади. С много игри, танци, песни и забавления отбелязахме Масленица - празник, с който традиционно в Русия изпращат зимата и посрещат пролетта. Масленицата в Русия се нарича последната седмица преди да започнат Великденските пости. През цялата седмица хората се веселят, ходят на гости, подаряват подаръци. Главното ястие на Масленица е палачинки. Учениците от четвъртите и петите класове представиха музикален спектакъл на руски език и запознаха всички присъстващи с този обичай. Тържеството завърши с традиционно руско чаепитие и много палачинки.

Масленица - 4.4 out of 5 based on 7 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога