bgzh-CNendekkrutrukuz

Седмица на Франкофонията

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)
Седмица на Франкофонията - Частно училище "Малкият принц"

По традиция в средата на месец март училище “Малкият принц” се превръща в любимо място на малки и пораснали франкофони

Дългоочаквано събитие в училищния календар е Седмицата на Франкофонията! За няколко дни училищните коридори се превръщат във френски улици, звучат звънки акордеони по високоговорителите през междучасията, формират се отбори по петанк, трескава подготовка кипи във всяка учебна стая…

Седмицата официално бе открита от творенията на най-малките франкофони, които с много желание и креативност пресъздадоха най-известните забележителности. Изложбата “Париж в миниатюри” украси празнично училищните коридори, а петокласниците с вълнение очакваха резултатите от вота чий макет е най-харесван. Поздравления за Даная и Марина от 5а клас, които представиха Двореца на Спящата красавица от … кексчета и захарни лакомства! Съвсем естествено това се оказа макета, събрал най-много гласове при гласуването!

Във вторник и сряда се разрази истинска правописна битка, когато най-добрите ученици от всеки клас мериха сили в спелуването на съвсем не лесни за изписване френски думи. След оспорван финал Ангел Симеонов от 7а клас се окичи с титлата “Шампион по правопис”!

В сряда се проведе традиционното спортно предизвикателство - турнира по петанк. Отбори от училището и гимназията се включиха в играта на тази старовремска френска игра. Поздравления за тазгодишните шампиони: Александър Димитров и Николай Комаров от 7б клас!

Акцентът в тазгодишното издание на Празника на Франкофонията бе разходката из Франция, подготвена от учениците за всички родители и гости, дръзнали да се включат в туристическия тур. В петък училището се превърна в истинска машина на времето, която понесе гостите из романтичните улички на Париж от края на XIX век, уютните кафенета на Монмартр и шумните булеварди на френската столица. В Музея на восъчните фигури гостите се насладиха на разказите на великите исторически личности, белязали историята и културата на Република Франция. Родители и гости се включиха с желание във френските предизвикателства, които го очакваха зад всяка врата, а в края на тура с удоволствие се почерпиха с чаша ароматно кафе и … вкусен кроасан!

До следващия празник на Франкофонията, мили приятели!

Седмица на Франкофонията - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога